Tinginių čeburekai
Reikės:
- pakelio apvalių vaflių (90g);
- 500 g faršo (kiaulienos ir jautienos);
- 1 kiaušinio;
- 1 svogūno;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
Tešlai reikės:
- maždaug 400 g miltų;
- 1 kiaušinio;
- 300 ml pieno;
- druskos.
1. Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį, suberkite pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
2. Sumaišykite visus ingredientus, skirtus tešlai (ją darau gan skystoką).
3. Imkite vieną vaflio lakštą, dėkite kupiną šaukštą faršo ir tolygiai paskirstykite. Tuomet ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Supjaustykite į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabalėliai).
4. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite tešloje ir kepkite vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje aliejuje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Skanaus!
Patarimas: nepripilkite daug aliejaus į keptuvę, nes tuomet čeburekai gausis riebūs.
Skaniausi gaunasi su kalakutienos faršu. Išbandykite abu variantus ir atraskite savo mėgstamiausią.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“