Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių;
- 60 ml sojos padažo;
- 60 ml baltojo vyno acto;
- 2 a.š. medaus;
- nedidelio gabalėlio šviežio imbiero;
- 8 virtų bulvyčių;
- 4 nedidelių pomidorų;
- 8 rudųjų pievagrybių;
- 4 šakelių šviežio čiobrelio;
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai – gausite iš viso keturis gabalėlius.
Dubenyje sumaišykite sojos padažą, baltojo vyno actą, medų, dėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą imbierą ir sudėkite vištienos krūtinėles. Marinuokite apie 20 min.
Ant ilgo dvigubo kepimo popieriaus išdėliokite dvi per pusę perpjautas bulvytes, griežinėliais – 1 pomidorą, 2 ruduosius pievagrybius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais. Dėkite vištienos krūtinėlę, ant jos viršaus šviežio čiobrelio šakelę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užlenkite popierių ir tvirtai užlenkite kraštus.
Taip paruoškite 4 porcijas.
Sudėkite ant skardos.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“