Lapinių kopūstų salotos su kriaušėmis ir salierais: N. Degutienė dalijasi receptu

Netiesa, kad žiemą ant stalo nebūna žalių, vitaminų pilnų, traškių salotų! Nekalbu apie nežinia iš kur atkeliavusias salotas, bet apie Lietuvoje kuo puikiausiai augančią ir iki pat šalčių išsilaikančią daržovę – lapinius kopūstus (kale).

Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Lapinių kopūstų salotos.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jan 21, 2016, 11:00 AM, atnaujinta Jan 25, 2023, 10:05 AM

Sodrūs lapai iš pažiūros atrodo gana kieti ir tinkami vien termiškai apdoroti. Tačiau supjausčius lapinius kopūstus labai smulkiai, jie virsta puikiausiomis žaliomis salotomis!

Salierai, Pekino kopūstai, žaliosios paprikos ir kriaušės – štai kokia įvairi šių salotų sudėtis.

Jas sumaišius  ir užpylus saldžiarūgščiu padažu patartina bent 10-15 minučių palaikyti, kad lapiniai kopūstai dar labiau suminkštėtų.

Lapinių kopūstų salotos su kriaušėmis ir salierais

Ingredientai (4 asmenims):

  • 1/4 gūžės Pekino kopūsto
  • 200 g lapinio kopūsto
  • 1 saldi kriaušė
  • 1 saliero šaknis
  • 1 žalioji paprika
  • 1 aitrusis pipiras (geriausia – žalias, bet tiks ir raudonas)
  • 3 šaukštai susmulkintų svogūno laiškų
  • 1 šaukštas susmulkintų petražolių
  • 1/3 stiklinės pakepintų graikiškų riešutų (arba karijų riešutų)

Padažui:

  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai klevų sirupo (jei neturite, pakeiskite medumi)
  • Druskos ir pipirų

Pekino kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Suberkite į dubenį. Lapinių kopūstų lapus nuplėšykite nuo kieto koto ir labai smulkiai susmulkinkite. Suberkite į dubenį. Taip pat suberkite į dubenį plonais šiaudeliais supjaustytą kriaušę.

Viską apšlakstykite šaukštu citrinos sulčių ir šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Burokų trintuve sutarkuokite saliero šaknį. Žaliąją papriką supjaustykite šiaudeliais, smulkiai supjaustykite aitrųjį pipirą. Viską suberkite į dubenį su kopūstais, suberkite kapotus svogūno laiškus bei petražoles, riešutus.

Sumaišykite padažą iš 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų klevų sirupo ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus. Užpilkite ant salotų, sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais jei trūksta, ir palikite šiek tiek pastovėti, prieš paduodant į stalą.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.