Sodrūs lapai iš pažiūros atrodo gana kieti ir tinkami vien termiškai apdoroti. Tačiau supjausčius lapinius kopūstus labai smulkiai, jie virsta puikiausiomis žaliomis salotomis!
Salierai, Pekino kopūstai, žaliosios paprikos ir kriaušės – štai kokia įvairi šių salotų sudėtis.
Jas sumaišius ir užpylus saldžiarūgščiu padažu patartina bent 10-15 minučių palaikyti, kad lapiniai kopūstai dar labiau suminkštėtų.
Lapinių kopūstų salotos su kriaušėmis ir salierais
Ingredientai (4 asmenims):
- 1/4 gūžės Pekino kopūsto
- 200 g lapinio kopūsto
- 1 saldi kriaušė
- 1 saliero šaknis
- 1 žalioji paprika
- 1 aitrusis pipiras (geriausia – žalias, bet tiks ir raudonas)
- 3 šaukštai susmulkintų svogūno laiškų
- 1 šaukštas susmulkintų petražolių
- 1/3 stiklinės pakepintų graikiškų riešutų (arba karijų riešutų)
Padažui:
- 3 šaukštai citrinos sulčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai klevų sirupo (jei neturite, pakeiskite medumi)
- Druskos ir pipirų
Pekino kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kuo plonesnėmis juostelėmis. Suberkite į dubenį. Lapinių kopūstų lapus nuplėšykite nuo kieto koto ir labai smulkiai susmulkinkite. Suberkite į dubenį. Taip pat suberkite į dubenį plonais šiaudeliais supjaustytą kriaušę.
Viską apšlakstykite šaukštu citrinos sulčių ir šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Burokų trintuve sutarkuokite saliero šaknį. Žaliąją papriką supjaustykite šiaudeliais, smulkiai supjaustykite aitrųjį pipirą. Viską suberkite į dubenį su kopūstais, suberkite kapotus svogūno laiškus bei petražoles, riešutus.
Sumaišykite padažą iš 2 šaukštų citrinos sulčių, 2 šaukštų klevų sirupo ir 2 šaukštų alyvuogių aliejaus. Užpilkite ant salotų, sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais jei trūksta, ir palikite šiek tiek pastovėti, prieš paduodant į stalą.
Šaltinis – nidosreceptai.lt