Vienas mano mėgstamiausių žiemiškų prieskonių – žvaigždinis anyžius. Ir jis tinkamas toli gražu ne vien karštam vynui gardinti! Žvaigždiniu anyžiumi dažnai gardinu mėsos marinatus ir troškinius, o tada visi namai maloniai pakvimpa Azija.
Kepta vištiena apelsinų sultyse su žvaigždiniais anyžiais ir citrinžole
(2 asmenims)
Ingredientai:
- 2 vištos ketvirčiai;
- 1 apelsino sultys;
- 1/2 apelsino nutarkuota žievelė;
- 3 šaukštai žuvų padažo (fish sauce);
- 3 žvaigždiniai anyžiai;
- 1 citrinžolė;
- pipirų, aitriųjų pipirų.
Viščiuko ketvirčius sudėkite į nedidelį kepimo indą. Likusius ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant viščiuko. Jei turite laiko, pamarinuokite 2-3 valandas uždengtame inde, vartydami kulšeles, kad pasidengtų marinatu.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C (su vėjelio funkcija). Pašaukite indą su vištiena ir su visu marinatu ir kepkite apie valandą, bent kartą apversdami kulšeles arba laikas nuo laiko palaistydami padažu paukštieną.
Mėsa bus iškepusi, kai įbedus peilį į storiausią vietą bėgs skaidrus skystis.
Patiekite su virtais ryžiais ir žaliomis salotomis.
Šaltinis – nidosreceptai.lt