Skonio bomba: karamelinis pyragas, kurio nereikia kepti

Tikra atominė bomba. Labai sodraus skonio – šokolado ir karamelės sūrio pyragas. Be to, itin lengvai pagaminamas.

Nekeptas karamelinis pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Nekeptas karamelinis pyragas.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Oct 24, 2018, 1:49 PM, atnaujinta Oct 24, 2022, 11:01 AM

Žinau, bus klausimų ar nereikia želatinos, ar sustings. Želatinos aš nedėjau, recepte jos nėra, ir pyragas sustingo. Jis nėra labai standus, bet pakankamai, kad gražiai pjaustytųsi, o jo tekstūra – švelni, kreminė.

Karamelę prieš sumaišant su kremu truputį pašildžiau, kad geriau susimaišytų. Tik nesupilkite karštos karamelės ar karšto šokolado į kremą, nes sutrauks!

Dar svarbus patarimas – tirpinant šokoladą dubuo neturi liesti karšto vandens!

Gaminau mažytį tortuką 18 cm formoje. Gavosi neaukštas, bet supjausčius gabaliukais – pats tas. Jei gaminsite didesnėje formoje, atitinkamai padidinkite sudedamųjų dalių kiekį.

Margas šokolado ir karamelės sūrio pyragas (nekeptas)

Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos „Family Cookbook“

Sudedamosios dalys (16-18 cm apvaliai formai):

Pagrindui:

  • 100 g sausainių;
  • 40 g tirpinto sviesto.

Įdarui:

  • 150 g kreminio sūrio (tokio, kaip „Philadelphia“);
  • 200 ml grietinėlės (bent 35 proc.);
  • 150 g pieniško arba juodojo šokolado;
  • 2 šaukštai karamelės (tokios, kaip „Rududu“).

Gaminimo eiga

Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Formos pagrindą išklokite sausainių trupiniais. Kol gaminsite įdarą, formą dėkite į šaldytuvą.

Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su kreminiu sūriu. Masę padalinkite į dvi lygias dalis.

Į vieną kremo dalį įmaišykite karamelę. Jei karamelė labai tiršta, pašildykite.

Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į dubenį ir pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite. Į kitą kremo dalį įmaišykite tirpintą šokoladą.

Į formą šaukštu pakaitomis dėkite šokoladinio ir karamelės kremo. Kai viską sudėsite, peiliu padarykite „zigzagus“.

Dėkite į šaldytuvą sustingti bent 3 valandoms, o geriausiai per naktį.

Šaltinis – bakingsecrets.lt

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 29 dieną.​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.