Šį kartą nesiruošiau rašyti patarimų, kaip iškepti gražius, storus blynus, – esu rašiusi prie kitų receptų. Tačiau sulaukiu klausimų, ar kepu aliejuje ir panašių, todėl dar kartą pakartosiu. Į keptuvę pilkite šaukštą bekvapio augalinio aliejaus, popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę tolygiai.
Kepkite ant nedidelės ugnies; geriau silpnesnė kaitra – tuomet gražiau kepa, nesvyla. Kai blynai pradės lipti prie keptuvės, vėl pilkite šaukštą aliejaus, vėl ištepkite popieriniu rankšluosčiu.
Man geriau, kai keptuvė yra sausesnė, o ne daug riebalų. Apverskite blynus, kai pradės kilti burbuliukai (po kelių minučių). Tikiuosi, patarimai padės!
Amerikietiški blynai
Receptas adaptuotas iš Rachel Allen knygos „Home Cooking“
Ingredientai
- 150 g miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1/4 šaukštelio sodos;
- žiupsnelis druskos;
- 2 kiaušiniai;
- 150 ml pasukų ar kefyro;
- 50 g cukraus;
- 25 g tirpinto sviesto.
Gaminimo eiga
Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite dubenyje.
Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, kefyrą, cukrų, tirpintą, atvėsusį sviestą.
Miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų. Išes tiršta tešla.
Blynus kepkite nedideliame aliejaus kiekyje, kol gražiai paruduos.
Daugiau – bakingsecrets.lt