Orkaitėje keptos traškios bulvytės
Reikės:
- 3 v. š. ištirpinto sviesto;
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus;
- vienodo dydžio bulvių;
- druskos,
- žiupsnelio grūstų aitriosios paprikos;
- 150 g rūkyto kumpio/šoninės;
- kelių šviežio čiobrelio šakelių.
Dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite kepimo formą.
Bulves kruopščiai nuplaukite ir palikite su lupena, bet galite ir nuskusti. Jų kiekis priklausys nuo formos dydžio. Todėl pirmiausiai į švarią formą sudėkite bulves – taip sužinosite, kiek jų reikės (aš bulves kepiau 28 cm skersmens formoje, sudėjau 26 nedideles bulves).
Bulves supjaustykite kaip galima ploniau ir dėkite į formą.
Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Apibarstykite druska ir aitriąja paprika. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.
Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Išimkite bulves iš orkaitės, dėkite pakepintą mėsą ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 30 min. arba tol, kol bulvės iškeps.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“