Išbandyta: purus kaip sniegas varškės pyragas tirpsta burnoje

Varškės pyragų mėgėjams – mūsų skaitytojos Loretos Grigalevičienės pasiūlymas. Paprastas, tačiau neprastas varškės pyragas, kuris yra toks purus, kad tiesiog tirpsta burnoje. 

Varškės pyragas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Varškės pyragas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 4:43 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 5:10 PM

Varškės pyragas

Ingredientai: 

  • 500 g varškės (kreminės, kepiniams);
  • 4 kiaušiniai;
  • 7 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 2 valgomieji šaukštai grietinės;
  • 2 valgomieji šaukštai (su kaupu) krakmolo;
  • vanilinio cukraus.

Kaip gaminti

Kepimo indą nuimamais kraštais plonai ištepkite sviestu, orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 

Varškę, kiaušinio trynius, cukrų, vanilinį cukrų, grietinę gerai išsukite, berkite krakmolą ir išmaišykite. Iki standžių putų išplakite kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.

Pilkite į kepimo indą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 35 min. Išimkite, kai gerai atvės.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 2 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.