Pažiūrėkite žemiau esantį vaizdo siužetą, o čia rasite šio skanėsto receptą.
Pyragas arba keksiukai su ananasais
Reikės:
- Indelio konservuotų ananasų (pjaustytų riekelėmis),
- kokteilinių vyšnių (arba konservuotų),
- 50 g sviesto,
- 125 g cukraus.
Tešlai:
- 2 kiaušinių,
- 125 g cukraus,
- 4 v. š. ananasų sulčių,
- 2/3 puodelio miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Išlydykite sviestą ir sumaišykite su 125 g cukraus. Šią masę supilkite į keksiukų formeles (kepimo formą). Išdėliokite ananasų žiedus, į jų vidurį įdėkite po vyšnaitę.
Pasiruoškite tešlą: skystus ingredientus sumaišykite su cukrumi, tuomet įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite ant ananasų.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 min. (jei kepate keksiukus) arba 35–40 min. (jei kepate pyragą). Iškeptus palaikykite formoje 5 minutes ir išverskite.