Reikės:
- 15 didesnių pievagrybių,
- maždaug 450 g vištienos faršo,
- 1 v. š. lydyto sūrelio,
- druskos, pipirų,
- didesnės česnako skiltelės,
- šviežių petražolių,
- prieskonių maltai mėsai,
- 1 kiaušinio,
- fermentinio sūrio (goudos),
- šiek tiek majonezo.
Kadangi faršą malu pati, jį visada palieku mažiausiai 30 minučių pailsėti, kad sutvirtėtų. Per tą laiką iki skaidrumo pakepinau svogūną.
Po to į faršą dėjau kiaušinį, lydytą sūrelį, druskos, pipirų, prieskonių, smulkintų petražolių, svogūno, įspaudžiau česnaką ir paruošiau faršą.
Pievagrybius pasiruošiau įdaryti: išėmiau kotelius ir šiek tiek apipjausčiau galveles, kad tilptų daugiau įdaro. Į kiekvieną dėjau faršo, aptepiau majonezu ir pašoviau į 200 laipsnių orkaitę.
Po 15 min. apibarsčiau sūriu ir toliau kepiau, kol lengvai parudavo. Skanaus!
P. S. Kepant išsiskyrė skysčių iš grybų – juos nupyliau praėjus pusei laiko.
Šaltinis – „Aguonėlė“