Nuodėmė neišbandyti: vištiena įdaryti pievagrybiai

Vištienos faršu įdarytos pievagrybių kepurėlės

Vištiena įdaryti pievagrybiai.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Vištiena įdaryti pievagrybiai.<br>Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Nuotr. iš aguonele.blogspot.lt
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Intė (aguonele.blogspot.lt)

Feb 4, 2016, 9:40 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:44 PM

Reikės:

  • 15 didesnių pievagrybių,
  • maždaug 450 g vištienos faršo,
  • 1 v. š. lydyto sūrelio,
  • druskos, pipirų,
  • didesnės česnako skiltelės,
  • šviežių petražolių,
  • prieskonių maltai mėsai,
  • 1 kiaušinio,
  • fermentinio sūrio (goudos),
  • šiek tiek majonezo.

Kadangi faršą malu pati, jį visada palieku mažiausiai 30 minučių pailsėti, kad sutvirtėtų. Per tą laiką iki skaidrumo pakepinau svogūną.

Po to į faršą dėjau kiaušinį, lydytą sūrelį, druskos, pipirų, prieskonių, smulkintų petražolių, svogūno, įspaudžiau česnaką ir paruošiau faršą.

Pievagrybius pasiruošiau įdaryti: išėmiau kotelius ir šiek tiek apipjausčiau galveles, kad tilptų daugiau įdaro. Į kiekvieną dėjau faršo, aptepiau majonezu ir pašoviau į 200 laipsnių orkaitę.

Po 15 min. apibarsčiau sūriu ir toliau kepiau, kol lengvai parudavo. Skanaus!

P. S. Kepant išsiskyrė skysčių iš grybų – juos nupyliau praėjus pusei laiko.

Šaltinis –  Aguonėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.