Skonis, kurio nepamiršite: trapus tradicinis „Skruzdėlynas“

Kada paskutinį kartą kepėte „Skruzdėlyną“? Aš labai seniai, jau ir skonį pamiršusi buvau. Kad taip nenutiktų ir jums, siūlau išbandyti lengvą receptą. Labai skanus, greitai padaromas ir labai trapus skanėstas.

Desertas „Skruzdėlynas“.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Desertas „Skruzdėlynas“.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio burtai“

Feb 5, 2016, 1:44 PM, atnaujinta Jan 31, 2022, 10:15 AM

Skruzdėlynas

Reikės:

  • 4 – 5 kiaušinių,
  • 5 šaukštų grietinės,
  • 4 stiklinės miltų,
  • aliejus kepimui.

Sirupui:

  • 1 stiklinės medaus,
  • 2 šaukštų vandens,
  • 30 g sviesto,
  • 1 šaukšto grietinės.

Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti (galima į stalą).

Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti keturkampiais (3 – 4 cm). Gabalėlius dėti į verdančius riebalus ir virti, kol pagels.

Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.

Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.