Visi produktai nurodyti 22 cm. apvaliai formai
Varškės, mandarinų ir kokosų tortas
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 80 g miltų;
- 80–100 g cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 v. š. kakavos miltelių.
Kremui:
- 500 ml šviežių mandarinų sulčių;
- 100 g cukraus (arba pagal skonį);
- 200 g varškės (arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos);
- 200 g grietinėlės 35-36%;
- 4 v. š. kokoso drožlių;
- 20 g želatinos;
- 60 ml šalto vandens.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7-10 min, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min. Nupjauname viršuje esančią plutelę.
Kremas. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėm. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.
Surinkimas. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“