Bandelėms iš šios tešlos tiks bet koks įdaras – paspirginti lašinukai, kapota ar malta mėsa, grybai, daržovės, varškė su špinatais, kruopos su daržovėmis ar bet koks kitas jūsų mėgstamas įdaras. Nevaržykite fantazijos!
O tešlos receptą siūlo mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė – veikiausiai jau esate ką nors gaminę pagal jos puikius recepetus, kurių skelbėme ne vieną.
Tešlai reikės:
- 1 stiklinės kefyro,
- 0,5 stiklinės aliejaus,
- 1 valgomojo šaukšto cukraus,
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
- 11 g sausų mielių,
- 3-4 stiklinės miltų (priklauso nuo miltų rūšies).
Į šiltą kefyrą berkite mieles, druską, cukrų, išmaišykite, pilkite aliejų, vėl išmaišykite.
Į masę įsijokite miltus, užminkykite tešlą, pastatykite šiltai ir palaikykite maždaug 45 minutes.
Formuokite bandeles – imkite dalį tešlos, iškočiokite, apipjaukite formą, dėkite įdaro, užlenkite.
Pagamintas bandeles palaikykite šiltai 10 minučių.
Orkaitę iš anksto įkaitinkite iki 170 laipsnių. Dėkite bandeles ir kepkite, kol gražiai paruduos.
Skanaus!