Tuno skonio mišrainė, kurioje nėra žuvies

Žalio maisto žinovė Gražina Gum siūlo pasigaminti žuvies skonio mišrainę, kurioje nėra žuvies. „Kadangi žuvyje yra daug parazitų, rekomenduoju ruošti tokio tipo mišrainę“, – teigia ji.

Tuno skonio mišrainė.<br>Nuotr. iš knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.
Tuno skonio mišrainė.<br>Nuotr. iš knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2016, 11:57 AM, atnaujinta Feb 6, 2023, 12:14 PM

Žuvies, arba tuno skonio mišrainei reikės:

  • 1 vidutinio dydžio žalio burokėlio
  • 1 saliero stiebo
  • 1/2 svogūno
  • 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 2 v.š maltų saulėgrąžų, sumaišytų su 1/4 stiklinės vandens ir žiupsneliu druskos bei šlakeliu citrinos sulčių.

Burokėlį sutarkuojame burokine trintuve, pašlakstome citrinos sultimis, pasūdome ir paliekame marinuotis.

Saliero stiebą supjaustome kubeliais, svogūną smulkiname ir sumaišome su saulėgrąžų grietine. Mišrainę puošiame saliero koteliu bei svogūno laišku, apibarstome rupiais maltais juodais pipirais.

Receptas iš Gražinos Gum knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.