Žuvies, arba tuno skonio mišrainei reikės:
- 1 vidutinio dydžio žalio burokėlio
- 1 saliero stiebo
- 1/2 svogūno
- 1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/2 citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 v.š maltų saulėgrąžų, sumaišytų su 1/4 stiklinės vandens ir žiupsneliu druskos bei šlakeliu citrinos sulčių.
Burokėlį sutarkuojame burokine trintuve, pašlakstome citrinos sultimis, pasūdome ir paliekame marinuotis.
Saliero stiebą supjaustome kubeliais, svogūną smulkiname ir sumaišome su saulėgrąžų grietine. Mišrainę puošiame saliero koteliu bei svogūno laišku, apibarstome rupiais maltais juodais pipirais.
Receptas iš Gražinos Gum knygos „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“.