Per skrandį – į širdį: orkaitėje kepti kiaušiniai krepšeliuose

Šis patiekalas labai tinka savaitgaliui, kai nereikia niekur skubėti, galima žavėtis ryškia geltona trynio spalva ir, žinoma, skoniu.

Kiaušiniai krepšeliuose.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Kiaušiniai krepšeliuose.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Kiaušiniai krepšeliuose.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Kiaušiniai krepšeliuose.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (2)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Feb 14, 2016, 6:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 9:10 AM

Naudojau:

  • 6 formines duonos riekeles (keturkampes);
  • majonezą, svogūną, dešrą;
  • 6 kiaušinius;
  • juoduosius pipirus, druską.

Nupjaukite plutelę nuo duonos riekelių. Pakočiokite iš abiejų pusių, šiek tiek įpjaukite kiekviename kampe.

Riekeles aptepkite majonezu ir dėkite į formeles. Įberkite smulkiai pjaustyto svogūno ir mėgstamos dešros, į kiekvieną formelę įmuškite kiaušinį.

Kad baltymas subėgtų į formelės vidų, kiek pakilnokite riekeles. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps kiaušinis. Iškeptus pagardinkite maltais pipirais ir druska.

Patiekti galima su daržovėmis ar pomidorų padažu.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.