„Tinginys“ pagal aktoriaus M. Repšio receptą pavyks ir vyrams

Valentino diena paprastai neatsiejama nuo jaukaus pasibuvimo ir romantiškos vakarienės restorane ar namuose. O kaip šią dieną mini žinomas teatro ir kino aktorius Marius Repšys? Jis yra sukūręs daug įspūdingų vaidmenų, iš kurių vienas žinomiausių – Vandalo vaidmuo spektaklyje „Išvarymas“ – už jį aktoriui buvo įteiktas „Auksinis scenos kryžius“. 

Šokoladinis „Tinginys“.<br>M.Kulbio nuotr.
Šokoladinis „Tinginys“.<br>M.Kulbio nuotr.
M.Kulbio nuotr.
M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2016, 1:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2022, 9:07 AM

Marius Repšys – labai užimtas žmogus.  Ar jis rado laiko paminėti Meilės dieną? Koka jam šios šventės prasmė? Kokias staigmenas ruošia savo mylimai žmonai?

„Man ši šventė – labai graži. Kur kas geriau prekybos centruose regėti parduodamas širdeles ir švęsti meilę, negu kariauti. Nors mokyklos laikais būdavo labai įdomu rašyti meilės laiškelius, jais keistis, dabar šios šventės pernelyg nesureikšminu“, – kalbėjo žinomas vyras.

Meilės dieną M. Repšys dažniausiai praleidžia vaidindamas kokiame nors spektaklyje, tačiau nepamiršta nors nedidele staigmena nustebinti savo mylimosios. Dažniausiai tai koks nors nesudėtingas patiekalas, nes ištaigingai vakarienei pritrūksta laiko.

„Būtų gerai, jei šįmet šventinė vakarienė būtų galėjusi įeiti į mano planus, tačiau, kaip ir visąlaik, visą dieną ir vakarą teko dirbti“, – apgailestavo aktorius, prasitardamas, kad vasario 14 d. palepina šeimą nesunkiai pagaminamu tinginio pyragu.

M. Repšio „Tinginys“ su riešutais ir džiovintais vaisiais

Reikia:

  • 500 g sausainių (tinka „Gaidelio“ tipo sausainiai)
  • 200 g sviesto;
  • 2 saujų riešutų ir džiovintų vaisių (ypač tinka „Studentų maistas Premium“ arba „Karališkasis mišinys“);
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 3 valg. š. kakavos;
  • 250 g saldinto sutirštinto pieno.

Sausainius sulaužykite ir sudėkite į dubenį. Ten pat sudėkite nuplautus džiovintus vaisius ir truputį pasmulkintus riešutus, viską išmaišykite. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su sutirštintu pienu bei kakavos milteliais. Tuomet sulaužykite šokoladą sulaužykite nedideliais gabaliukais ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.

Šiek tiek praaušusią saldžiąją masę sukrėskite ant sausainių su riešutais ir vaisiais, gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Tinginį taip pat galima susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą ataušti.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.