Švediškas bulvės receptas įkvėpė sukurti kažką panašaus iš vištienos. Jo sumanytojai „Proper Tasty“ šią vištos krūtinėlę taip ir pavadino – Hasselbacko vištiena. Atrodo labai skaniai, o ragavusieji tikina, kad vaizdas atitinka skonį.
Tiesa, kai kurie šį receptą išbandę virtuvės žinovai ir mėgėjai tvirtina dėję daugiau špinatų ir sūrio. Be abejonės, įdarui tiktų ir džiovinti pomidorai, ir riešutai, ir grybai. Improvizuokite!
Pateikiame originalų „Proper Tasty“ receptą, o siužetą žiūrėkite žemiau.
Hasselbacko vištiena
Reikės:
- šlakelio alyvuogių aliejaus,
- 50 g špinatų,
- 50 g rikotos (trintos varškės),
- 2 višos krūtinėlių,
- Čederio sūrio,
- druskos, pipirų, saldžiosios paprikos.
Višos krūtinėlės įpjaukite, bet ne iki galo. Keptuvėje aliejuje apkepinkite špinatus, sudėkite varškę. Šiuo mišiniu prikimškite vištos krūtinėlėje padarytas įpjovas, apibarstykite kepsnelius druska, pipirais, sūriu, paprika.
Dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.