Rikotos sūriu ir špinatais įdaryta vištos krūtinėlė

Ar prisimenate receptą, kuris vadinasi Hasselbacko bulvė? Tai orkaitėje kepta bulvė, supjaustyta griežinėliais, tarp kurių įdėta įvairių priedų. 

Stopkadras iš Youtube/Proper Tasty.
Stopkadras iš Youtube/Proper Tasty.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 10:29 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 9:04 AM

Švediškas bulvės receptas įkvėpė sukurti kažką panašaus iš vištienos. Jo sumanytojai „Proper Tasty“ šią vištos krūtinėlę taip ir pavadino – Hasselbacko vištiena. Atrodo labai skaniai, o ragavusieji tikina, kad vaizdas atitinka skonį. 

Tiesa, kai kurie šį receptą išbandę virtuvės žinovai ir mėgėjai tvirtina dėję daugiau špinatų ir sūrio. Be abejonės, įdarui tiktų ir džiovinti pomidorai, ir riešutai, ir grybai. Improvizuokite! 

Pateikiame originalų „Proper Tasty“ receptą, o siužetą žiūrėkite žemiau.

Hasselbacko vištiena

Reikės: 

  • šlakelio alyvuogių aliejaus,
  • 50 g špinatų,
  • 50 g rikotos (trintos varškės),
  • 2 višos krūtinėlių, 
  • Čederio sūrio, 
  • druskos, pipirų, saldžiosios paprikos.

Višos krūtinėlės įpjaukite, bet ne iki galo. Keptuvėje aliejuje apkepinkite špinatus, sudėkite varškę. Šiuo mišiniu prikimškite vištos krūtinėlėje padarytas įpjovas, apibarstykite kepsnelius druska, pipirais, sūriu, paprika. 

Dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.