Šįkart ant mano stalo tėkštelėjo aštuonkojis. Na, nesakykite fuuu. Gerai jį paruošus, patiekalas išeis nuostabus. O dabar taip reikia energijos organizmui per tuos žiemos gripus. Tebūnie aštuonkojis su daržovėmis ir namų gamybos padažais.
Ko gi reikės 2 porcijoms:
* Aštuonkojo. Pirkau vieną vienetą, kuris svėrė apie 700 g. Tačiau viso negaminau, užteko pusės.
* Azijos kopūsto gūželės
* 2 mažų paprikų
* 2-3 pomidorų
* Saujos žaliųjų žirnelių ankščių
* Žaliosios citrinos
* Svogūno
* Kelių česnako skiltelių
* Aitriosios paprikos
* Čiabatos
* Alyvuogių aliejaus
* Šviežių mėtų
* Druskos
* Žiupsnelio cukraus
* Šlakelio rudojo romo
Kaip gaminame
Aštuonkojis
Į katiliuką įpilame apie 100 ml alyvuogių aliejaus. Kiek įkaitiname ir dedame perpus perpjautus pomidorus ir svogūną (mažą dalelę pomidoro atsidėkite patrinti čebatai), dvi česnako skilteles, truputį aitriosios paprikos.
Aštuonkojį, jei reikia, nuvalykite, pamuškite jį mėsos muštuku, kad būtų minkštesnis, dėkite jūros gėrybę į katiliuką. Uždengiate dangčiu ir verdade ant mažos ugnies apie valandą. Kai matote, jog jau išsiskyrė sulčių (maždaug po 20 min.) – pilkite šlakelį romo. Jei prireiks galite šliūkštelt truputį ir vandens. Valandai praėjus, nuimkite dangtį ir dar pavirkite pusvalandį, kad sultinys būtų tirštesnis.
Nukelkite katiliuką, išimkite aštuonkojį, nuimkite nuo pomidorų atšokusią odelę. Visą sultinį sutrinkite.
Dabar jūsų pasirinkimas, kur norite mirkyti aštunkojį – sutrintame sultinyje ar kokiame nors kitame padaže.
Aš nutariau šią tyrę užpilti ant karštų daržovių, o aštuonkojui pagaminti žalią užpilą.
Šiltas žaliasis užpilas
Labai trumpai apvirti kelias žaliųjų žirnelių ankštis. Dėti šviežios mėtos lapelių, pusę skiltelės česnako, kelis šaukštus ayvuogių aliejaus, įspausti truputį žaliosios citrinos, mažą žiupsnelį cukraus bei druskos. Viską sutrinti.
Čiabata
Supjaustom riekelėmis, paskrudiname. Patriname česnaku ir pomidoro bei apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Daržovės
Pakepiname Azijos kopūsto lapus, apšlakstome žaliosios citrinos sultimis. Kepame labai trumpai, kad būtų traškus. Taip pat trumpai apkepiname perpjautas mažąsias paprikas, žaliųjų žirnelių ankštis, kelis aitriosios paprikos griežinėlius.
Visas patiekimas
Pilame į gilią lėkštę šiltą žaliąjį užpilą. Dedame aštuonkojį, apkepintas žaliųjų žirnelių ankštis, aitriųjų paprikų griežinėlius, žaliosios citrinos griežinėlius, papuošiame mėtos šakele.
Į kitą lėkštę dedame apkepintas daržoves, apšlakstome šiltu kremingu sultiniu, šalia dedame čiabatos riekeles.
Skanaus!
Daugiau – „The kitchen I love“