„Snickers“ skonio tortas, kuriam nereikės nė vieno šokoladuko

Ar nuliūdote sužinoję apie brokuotą „Snickers“ šokoladukų partiją? Jungtinėse Valstijose įsikūrusi šokoladukų „Mars“ bei „Snickers“ gamintoja pranešė atšaukianti savo produkciją Vokietijoje, Belgijoje, Italijoje, Ispanijoje bei dar pusšimtyje valstybių, taip pat ir Lietuvoje, nes batonėlyje buvo aptikta plastiko.

„Snickers“ skonio tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
„Snickers“ skonio tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
„Snickers“ skonio tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
„Snickers“ skonio tortas.<br>Nuotr. iš „Jurgittos receptai“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 1:33 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:59 AM

Jei negalite gyventi be šių batonėlių, pabandykite pasigaminti tortą, kurio skonis labai primena „Snickers“ šokoladukus. O jeigu ir galite gyventi be jų – vis tiek pasigaminkite. Nes tai labai skanu. 

Šį tortą pagamino tinklaraštininkė Jurgita Adomavičiūtė („Jurgittos receptai“).

„Karamelinis sluoksnis su riešutais labai primena „Snickers“ šokoladukus. Tortas skaniausias 3-4 dieną, tad jei darote kažkokiai progai – kepkite jį iš anksto“, – patarė Jurgita.

„Snickers“ tortas

Ingredientai 26 cm formai (skliausteliuose produktų kiekis 20 cm skersmens formai). Matavimui naudojama 200 ml stiklinė.

Karameliniams biskvitams:

  • 2 kiaušiniai (1,5),
  • 2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės),
  • 1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės),
  • 0,5 skardinės virto kondensuoto pieno „Rududu“ (1/4 skardinės),
  • 1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės),
  • 1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)

Grietinėlės kremui:

  • 400 ml grietinėlės (250 ml),
  • 2 v.š. cukraus (1,5 v.š.).

Karameliniam kremui:

  • 2/3 skardinės virto kondensuoto pieno (1/2 skardinės),
  • 100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto (65 gr.),
  • 80-100 g pakepintų žemės riešutų (70 gr.).

Šokoladiniam pertepimui:

  • 100 g šokolado (75 g šokolado),
  • 50 ml pieno (30 ml).

Biskvitams sulaistyti:

  • 1/4 stiklinės vandens,
  • 2 a.š. cukraus.

Biskvitai. Visus produktus išplakame mikseriu. Pilame i formą, išklotą kepimo popieriumi, pusę tešlos ir kepame 180 C apie 15 min. Taip iškepame du biskvitus. Atvėsusius perpjauname per pusę į du lakštus -gauname 4.

Grietinėlės kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir pastatome į šaldytuvą.

Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išplakti mikseriu. Supilti kambario temperatūros kondensuotą pieną „Rududu“ (galima palaikyti skardinę karštame vandenyje – minkštesnį bus lengviau plakti), viską išplakti iki vientisos masės. Sudėti ir išmaišyti susmulkintus, pakepintus riešutus.

Šokoladinis pertepimas. Šokoladą su pienu pakaitinti ant vidutinės ugnies maišant, kol šokoladas ištirps. Atvėsinti.

Sirupas biskvitų sulaistymui. Vandenyje ištirpiname cukrų.

Torto surinkimas. Į torto formą dedame vieną biskvitą, sulaistytome sirupu, užpilame šokolado, užtepame pusę grietinėlės, dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, užpilame vėl šokolado, sudedame karamelinį kremą, dedame trečią biskvitą, sulaistome sirupu, vėl supilame likusį šokoladą, grietinėlės kremą ir uždengiame paskutiniu biskvitu. Laikome šaldytuve, kol sustings.

Tortą aptepame grietinėle, arba sviestiniu kremu (išplakame 200 gr minkšto sviesto ir 0,5 indelio kondensuoto pieno).

Puošiame grietinėle, riešutais, šokoladu – pagal savo norus. Skanaus!

Šaltinis – „Jurgittos receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?