Burnoje tirpstantis lengvas itališkas desertas – tiramisu

Lengvas, švelnaus kavos skonio, tirpstantis burnoje desertas – tiramisas, kurio idėją parsivežiau iš viešnagės Italijoje. Labai greitai paruošiamas ir labai skanus.

Itališkas desertas – tiramisas.<br>Nuotr. iš „Baking secrets“.
Itališkas desertas – tiramisas.<br>Nuotr. iš „Baking secrets“.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Feb 27, 2016, 6:01 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 7:13 AM

Ingredientai:

250 g maskarponės sūrio,

3 kiaušiniai,

50 g cukraus pudros,

1 puodelis stiprios espresso kavos,

2 šaukštai brendžio,

šiek tiek kakavos,

pakelio sausainių („damų pirštelių“).

Gaminimo eiga

1. Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė pabals. Supilkite brendį, išmaišykite.

2. Baltymus išplakite iki standžių putų.

3. Maskarponės sūrį sukrėskite į dubenį, supilkite trynių masę ir viską gerai išmaišykite.

4. Baltymus atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.

5. Sausainius merkite į kavą. Dėkite pirmą sausainių sluoksnį į indą (naudojau dvi nedideles pailgas kepimo formas), paskleiskite įdaro, pabarstykite kakava. Dėkite dar vieną sluoksnį mirkytų sausainių, kremo ir kakavos.

6. Desertą palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Aš laikiau per naktį.

Daugiau  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.