Troškinys ruošiamas specialiame inde siaurėjančiu viršumi, kuris padeda paskirstyti karštį tolygiai po visą puodą, o garus grąžina į dugną.
Aišku, galima gaminti ir gilioje keptuvėje (kaip aš ir dariau) ar puode. Svarbiausia uždengti dangčiu ir ruošti ant mažos ugnies.
Maroke populiariausias avienos tadžinas, bet yra nemažai kitų rūšių: vištienos, žuvies, ožkienos, jautienos ar tiesiog daržovių ir panašiai.
Aš vištienos tadžiną uždėjau ant silpnos ugnies ir palikau apie 1,5 val., per tą laiką spėjau susitvarkyti namus. Po ilgo virimo ant mažos ugnies – pasakiškas skonis, o minkštumas vištienos ir daržovių toks, kad net nejauti, kaip nuslysta į skrandį.
Receptas nesudėtingas.
Marokietiškas vištienos troškinys
2 asmenims prireiks:
- 4 vištos blauzdelių,
- 2 bulvių,
- 3 morkų,
- 2 svogūnų,
- 4 česnako skiltelių,
- pusės Chalapos pipiro ankšties (ar tiesiog aitriųjų paprikų, aštrių prieskonių),
- poros griežinėlių citrinos,
- mėgstamų prieskonių (aš dėjau šafrano, ciberžolės, pipirų),
- vištienos arba daržovių sultinio kubelių,
- vandens.
Kaip ruošti
Marokiečiai nesistengia gražiai pjaustyti daržovių, jas sukapoja netaisyklingų formų gabalais – man tai labai patinka.
Supjaustykite daržoves, dėkite jas į keptuvę ar puodą. Ant viršaus uždėkite blauzdeles. Viską apibarstykite prieskoniais, susmulkintais sultinio kubeliais, įmeskite citrinos griežinėlių. Užpilkite vandens, kad apsemtų viską maždaug iki pusės. Uždenkite dangčiu.
Dėkite ant silpnos ugnies ir virkite 1-2 valandas. Kuo ilgiau virsite, tuo valgis bus minkštesnis.
Skanaus!
Receptas iš „The kitchen I love“