Graikiškas makaronų apkepas
Reikės:
- 450 g makaronų,
- druskos,
- 500 g jautienos faršo,
- 1 svogūno,
- 4 ar 5 skiltelių česnako,
- 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
- 2-3 pomidorų (šviežių arba konservuotų savo sultyse),
- 0,5 stiklinės baltojo vyno,
- tarkuotų muskatų,
- prieskoninių žolelių,
- 200 ml natūralaus jogurto,
- 1 kiaušinio,
- 50 g fetos,
- 50 g fermentinio sūrio.
Kaip gaminti
Makaronus išvirkite, tačiau nepervirkite – turi likti kietoki.
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Apkepkite smulkintą svogūną, kai jis apkeps, berkite smulkintus česnakus. Po minutės dėkite faršą ir maišydami kepkite, kol pakeis spalvą.
Pomidorus, jei švieži, nuplikykite ir nulupkite odelę, supjaustykite. Į faršą supilkite pomidorų pastą, dėkite pomidorus, prieskonių, druskos, pipirų ir šiek tiek pakepkite. Supilkite vyną, troškinkite, kol padažas šiek tiek išgaruos ir sutirštės.
Kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais. Į indą dėkite makaronų, tuomet – paruoštą faršą, o galiausiai sukrėskite likusius makaronus.
Išplakite kiaušinį, sumaišykite su jogurtu, suberkite smulkintą fetą. Supilkite ant makaronų ir mėsos, ant viršaus užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol sūris apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite pastovėti 15 minučių.