Dažniausiai tai būna koks nors saldus ragelis su puodeliu tirštos latės kavos, traškus skrebutis, užteptas storu saldaus džemo sluoksniu arba dar šiltas, ką tik iš krosnies ištrauktas keksiukas su puodeliu arbatos.
Pavyzdžiui, Anglijoje su tokiu keksiuku pusryčių kavinėje patiekiamas sviestas ir džemas, tačiau kepinyje saldumo ir taip pakanka.
Norėdama bent mintimis sugrįžti į atostogų laikus, kartais namiškiams paruošiu tikrą staigmeną, pusryčiams pasiūlydama kvapnų ir sveikuolišką keksiuką.
Tie keksiukai, kurie lieka nesuvalgyti, dažniausiai kuo puikiausiai pagelbsti darbe, priešpiečio kavos pertraukėlės metu.
Sveikuoliški keksiukai su bananais
Reikalingi produktai:
- 2 stiklinės (300 g) viso grūdo miltų,
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių,
- 1/3 stiklinės (70 g) rudojo cukraus,
- 1/3 stiklinės sėlenų (kviečių arba avižų),
- 1 šaukštelis cinamono,
- 2 šaukštai medaus,
- 1 kiaušinis, išplaktas,
- 1 ir 1/4 stiklinės (310 ml) kefyro,
- 1/3 stiklinės (80 ml) aliejaus,
- 2 sunokę bananai, sutrinti šakute.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Dubenyje sumaišykite visus birius produktus: miltus, kepimo miltelius, sėlenas, cukrų.
Kitame dubenyje sumaišykite medų, kiaušinį, kefyrą, aliejų ir bananus. Tada į šią masę suberkite birius produktus ir viską sumaišykite, kol tešla bus vienalytė.
Padalinkite masę į keksiukų formeles (jas prieš tai išklokite popieriniais sijonėliais arba sukarpytais pergamentinio popieriaus kvadratėliais) ir kepkite 25-30 min., arba kol įkištas medinis pagaliukas bus sausas.
Valgykite šiltus arba atvėsusius. Labai tinka užšaldyti, kad turėtumėte skanėstą kada tik užsigeisite!
Šaltinis – nidosreceptai.lt