Pikantiškas dainininko sumuštinis – su burokėliais ir avokadu

Dainininkas Jurgis Brūzga su šeima visada stengiasi valgyti kuo sveikesnį maistą, tačiau, kaip pats sako, dėl intensyvaus gyvenimo būdo ne visada atranda laiko sukiotis virtuvėje ir gaminti vien tik sveikus patiekalus. Tokiu atveju, anot atlikėjo, visada gelbsti išradingumas, kuris geriausiai pasireiškia gaminant sumuštinius.

Sumuštinis su burokėliu ir avokadu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sumuštinis su burokėliu ir avokadu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Brūzga su žmona.
J.Brūzga su žmona.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 10:57 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:14 AM

„Kai nėra laiko, sumuštiniai yra tiesiog nepamainomas dalykas. Šis patiekalas tarsi pirmoji pagalba, kai reikia greitai ir skaniai pavalgyti. Be to, sumuštinius tikrai galima pasigaminti ir skanius, ir įdomius, ir sveikus, jei naudoji tinkamą duoną ir ingredientus“, – sako dainininkas.

J. Brūzga prisipažįsta, kad nors jis sumuštinius mėgsta, tai visgi nėra toks patiekalas, kurį ruoštų visai šeimai.

„Sumuštinį dažniausiai gaminuosi tik sau. Pažiūri, ką turi šaldytuve, ir komponuoji. Tai yra tarsi „Lego“ dėlionė, nes kiekvieną kartą sumuštinį padarai vis kitokį“, – šypsosi jis.

Dainininkas prisipažįsta sumuštinių gamyboje nebijantis eksperimentuoti ir naudoti neįprastų ingredientų.

„Mano manymu, sumuštinių gamyboje nėra jokių taisyklių, galima dėti bet ką: žuvį, mėsą, salotas ir net vaisius – labai daug įvairiausių dalykų. Aš visgi labiausiai turbūt mėgstu sumuštinius su saulėje džiovintais pomidorais arba kumpiu, bet tai irgi nereiškia, kad šiuos produktus dažniausiai naudoju“, – sako J.Brūzga.

Tačiau renkantis duoną atlikėjas prisipažįsta neeksperimentuojantis – dažniausiai perka kuo sveikesnę ir pačią mėgstamiausią: tamsią ruginę arba visagrūdę. Jurgio Brūzgos sumuštinis su burokėliais

Jums reikės:

„Urtės“ šviesios visagrūdės duonos,

virto (arba kepto orkaitėje) burokėlio,

minkšto ožkos sūrio,

tepamo sūrio „Philadelphia“,

avokado,

sezamo sėklų.

Gaminimas:

Sutrinkite avokadą iki vientisos masės ir gausiai užtepkite ant šiek tiek paskrudintos visagrūdės duonos riekelės. Tuomet uždėkite ant viršaus antrą riekę duonos ir ant jos užtepkite sūrio „Philadelphia“ bei uždėkite minkšto ožkos sūrio gabaliuką.

Ant viršaus uždėkite virto burokėlio griežinėlį. Sumuštinį apibarstykite sezamo sėklomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.