Lengviems pietums – grikių blyneliai su pievagrybių padažu

Skanūs ir sveiki blyneliai pietums ar vakarienei.

Grikių blyneliai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Grikių blyneliai.<br>Nuotr. iš „Oditėlės blogas“
Daugiau nuotraukų (1)

Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“

Mar 2, 2016, 12:53 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 5:58 PM

Lengviems pietums – grikių blyneliai su pievagrybių padažu

Reikės:

  • 400 g virtų grikių;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. miltų;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • druskos;

Padažui:

  • 1 svogūno;
  • 300 g pievagrybių;
  • 200 g grietinėlės;
  • žiupsnelis šv.krapų;
  • druskos, juodųjų pipirų.

1. Sumaišykite visus ingridientus skirtus blyneliams. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

2. Padažui svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Jiems apkepus, pilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei šviežiais krapais.

Skanaus!

Šaltinis - „Oditėlės blogas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.