Purios, lengvos ir sultingos bandelės su lašinukais primena vaikystę

Bandelės su lašinukais – vienas skaniausių prisiminimų iš mano vaikystės. Pamačius šį receptą sukilo vaikystės prisiminimai ir nusprendžiau būtinai jų išsikepti. Išėjo labai skanios, minkštos, purios, lengvos, sultingos bandelės su lašinukais. Jų kvapas tiesiog gundantis.

Bandelės su lašinukais.<br>Nuotr. iš „Bakingsecrets.lt“
Bandelės su lašinukais.<br>Nuotr. iš „Bakingsecrets.lt“
Bandelės su lašinukais.<br>Nuotr. iš „Bakingsecrets.lt“
Bandelės su lašinukais.<br>Nuotr. iš „Bakingsecrets.lt“
Daugiau nuotraukų (2)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Mar 3, 2016, 2:10 PM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:51 AM

Iš nurodyto kiekio man išėjo 11 nedidelių bandelių.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinei tešlai reikės:

  • 250 g miltų;
  • 125 ml šilto pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 20 g cukraus;
  • 25 g minkšto sviesto;
  • 5 g sausų mielių;
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

  • 125 g rūkytos šoninės ar lašinukų;
  • 1,5 šaukšto džiūvėsėlių;
  • pusės svogūno;
  • šiek tiek druskos ir pipirų.

Aptepti reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • trupučio sezamų.

Gaminimo eiga

1. Dubenėlyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir mieles. Dėkite į šalį, kol mielės pradės veikti – ims burbuliuoti.

2. Kitame dubenyje persijokite miltus, dėkite smulkintą minkštą sviestą, muškite kiaušinį, įberkite druskos.

3. Į miltų mišinį supilkite mieles. Pradėkite minkyti.

4. Minkykite 10–15 minučių, kol tešla taps glotni. Dėkite tešlą į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite, kol dvigubai pakils. Tai turėtų trukti nuo 1 iki 2 valandų priklausomai nuo kambario temperatūros. Aš visuomet tešlą palieku tiesiog ant stalo, nededu specialiai kur šilčiau. Tešla puikiai iškyla.

5. Tuo metu susmulkinkite rūkytą šoninę arba lašinukus, dėkite pjaustyto svogūno, prieskonių, džiūvėsėlių ir gerai išmaišykite.

6. Kai tešla pakils, iškočiokite 1 cm storiu ir kepinių žiedu arba stikline išspauskite norimus apskritimus. Aš naudojau 7 cm kepinių žiedą.

7. Dėkite šiek tiek įdaro ant kiekvieno tešlos apskritimo, suformuokite kamuoliuką ir dėkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.

8. Kai suformuosite visas bandeles, uždenkite kepimo formas plėvele ir palikite valandą dar šiek tiek pakilti.

9. Aptepkite bandeles plaktu kiaušiniu, užbarstykite sezamų.

10. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 20–25 minutes arba kol gražiai apskrus.

11. Valgykite šiltas arba atvėsinkite ant grotelių.

Patarimas Nr. 1: pieną pašildykite iki tokios temperatūros, kad įkišus pirštą nedegintų, bet būtų šiltas. Jei subersite mieles į per karštą pieną, jos liks neveiksmingos.

Patarimas Nr. 2: visuomet į šiltą skystį (pieną ar vandenį) dėkite cukraus, t. y. maisto mielėms. Taip mielės pradės veikti.

Šaltinis  – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.