Orkaitėje keptos faršu įdarytos paprikos su pomidorų padažu
4 asmenims reikės:
- 8 vidutinio dydžio raudonų saldžiųjų paprikų;
- 500 g kiaulienos faršo;
- 1 svogūno;
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
- 125 g ryžių;
- indelio (400 g) konservuotų pupelių;
- 1 skiltelės česnako;
- 500 ml vištienos sultinio;
- indelio (425 g) konservuotų smulkintų pomidorų;
- žiupsnelio džiovintų bazilikų, cukraus;
- druskos, juodųjų pipirų.
1. Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir palikite.
2. Į kiaulienos faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išvirtus ryžius, suberkite čiobrelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite. Tuomet dėkite nusausintas konservuotas pupeles ir atsargiai išmaišykite.
3. Nupjaukite paprikų viršūnėles, atsargiai išimkite sėklas ir į kiekvieną pridėkite paruošto faršo.
4. Padažui: į priekaistuvį supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį, įspauskite česnako skiltelę, pagardinkite bazilikais, cukrumi, druska, juodaisiais pipirais ir pakaitinkite porą minučių.
5. Į kepimo indą supilkite paruoštą padažą, išdėliokite paprikas, pridenkite folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“