Šį skanėstą iškepė ir jo receptu pasidalino Loreta Grigalevičienė.
Bandelėms reikės:
- 250 ml kefyro,
- 50 ml grietinės,
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- vanilinio cukraus,
- 100 g sviesto,
- 11 g sausų mielių,
- 600 g miltų (plius minus 100 g),
- razinų.
Į kefyrą supilkite grietinę, druską, kiaušinius, išmaišykite, pilkite tirpintą sviestą, dar kartą išmaišykite. Atsidėkite 3 valgomuosius šaukštus šio skysčio bandelėms aptepti.
Likusį skystį šiek tiek pašildykite, berkite mieles, cukrų, vanilinį cukrų, dėkite razinas, įsijokite miltus. Užminkykite minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Uždenkite ir palikite šiltai, kad pakiltų – tai užtruks maždaug valandą-pusantros.
Tešlai iškilus padalinkite ją į 12 dallių, formuokite rutuliukus, juos suplokite ir išdėliokite, kad vienas blynelis šiek tiek dengtų kitą, apvalioje 26-28 cm skersmens formoje ratu – turi atrodyti kaip vainikas. Palikite pakilti 10-15 minučių, aptepkite plakiniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-40 minučių.
Skanaus!