Šis desertas – sodraus šokoladinio skonio ir tikrai ne per saldus.
Reikės:
- 150 g sviesto;
- 50 g kakavos miltelių;
- 1 kiaušinio;
- 100 g cukraus pudros;
- 70 g nelukštentų pistacijų;
- 20 g kokoso drožlių;
- 100 g sausainių su razinomis;
- 3 v. š. cukraus pudros apvoliojimui.
1. Išlydykite sviestą ir sudėkite kakavos miltelius. Gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite šiek tiek atvėsti.
2. Dubenyje išplakite kiaušinį su cukraus pudra. Į gautą masę sudėkite kakavinę masę ir išmaišykite.
3. Kitame dubenyje sudėkite išlukštentas nesmulkintas pistacijas, kokoso drožles ir gabaliukais sulaužytus sausainius. Išmaišykite ir ant jų užpilkite šokoladinę masę. Dar kartą permaišykite.
4. Ant maistinės plėvelės dėkite gautą masę ir suformuokite dešros formos gabalėlį. Galus užriškite ir laikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį.
5. Išimkite gabalėlį iš maistinės plėvelės, apvoliokite cukraus pudroje ir perriškite virvele.
Skanaus!
Šaltinis - „Oditėlės blogas“