Valgiai, kuriais moteris pakerės net ir gaminti nemokantys vyrai

Artėjant kovo 8-jai, Tarptautinei moters dienai, daugelis vyrų suka galvą, kaip nustebinti savo mylimąją. Vieni įpratę dovanoti gėles, kiti užsakinėja staliukus prašmatniuose restoranuose ar ieško dovanų.

Sumuštinis su lašiša ir avokadu.<br>123rf nuotr.
Sumuštinis su lašiša ir avokadu.<br>123rf nuotr.
Špinatų ir braškių salotos.<br>123rf nuotr.
Špinatų ir braškių salotos.<br>123rf nuotr.
Špinatais ir sūriu įdaryta krūtinėlė.<br>123rf nuotr.
Špinatais ir sūriu įdaryta krūtinėlė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Nov 27, 2018, 8:51 AM

Tiems, kurie nori būti originalūs ir parodyti ypatingą dėmesį savo damoms, prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen siūlo tris lengvus receptus, pagal kuriuos valgį sugebės pagaminti net ir visiškai patirties kulinarijoje neturintys vyrai.

Gardūs pusryčiai – geros nuotaikos dovana visai dienai

Jei esate iš tų, kurie mėgsta daryti staigmenas rytais, A.Rasmussen siūlo savo mylimąją nustebinti gardžiais pusryčiais: „Puiki dienos pradžia yra geros nuotaikos pagrindas visai dienai, todėl, nusprendę kovo 8-osios proga savo širdies draugei pagaminti pusryčius, jūs tikrai būsite įvertintas. Tam rekomenduočiau ant šventinio stalo patiekti gaivius sumuštinius su lašiša, kuriuos pagaminti užtruksite vos kelias minutes.“

Jums reikės: 4 riekelių pjaustyto batono, 100 g rūkytos arba sūdytos pjaustytos lašišos, 6–8 vyšninių pomidorų, 1 prinokusio avokado, pusės citrinos sulčių, juodųjų maltų pipirų pagal skonį.

Gaminimas. Kad atrodytų šventiškiau, nuo batono riekelių nupjaukite pluteles. Tuomet nulupkite avokadą, perpjaukite jį pusiau, dėkite į dubenėlį, sutrinkite šakute ir užpilkite citrinos sultimis, galite pagardinti juodaisiais maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite ir tepkite ant batono riekelių, tuomet ant kiekvienos jų uždėkite po plonai supjaustytą lašišos gabalėlį ir maždaug 6 vyšninio pomidoro ketvirčius. Viską patiekite gražioje lėkštėje.

Gurmaniškos salotos per penkias minutes

Atėjus pavasariui dalis moterų pradeda aktyviau rūpintis savo figūra, dažniau lankytis sporto klubuose bei atidžiau rinktis maistą. Tiems, kurių mylimosios būtent tokios, kulinarė siūlo pabandyti jas pakerėti salotų receptu: „Geriausia gaminti salotas, kurios atrodytų naujai, gal net turėtų šiek tiek gurmanišką skonį. Manau, kad tokiai progai labai tinka braškių, špinatų ir migdolų derinys, kuriame susipina saldumas ir gaivi rūgštelė.“

Jums reikės: trijų saujų mažų špinatų lapelių, 1 stiklinės braškių, 1 stiklinės paskrudintų migdolų drožlių, 1 valg. šaukšto obuolių acto, 1 valg. šaukšto medaus, 1 arbat. šaukštelio cukraus.

Gaminimas. Į dubenį suberkite nuplautus špinatus, į keturias dalis supjaustytas šviežias braškes bei paskrudintas migdolų drožles. Tada puodelyje gerai išplakite actą, medų ir cukrų. Šį padažą ant salotų užpilkite prieš pat patiekiant.

Receptas, kuris suteiks jums geriausio kulinaro titulą

Turbūt moteriai didžiausia staigmena būtų, kai niekada į virtuvę net kojos nekeliantis vyras ją palepintų savo paties pagamintu kulinariniu šedevru.

Prekybos tinklo „IKI“ maisto ekspertė pasakoja, kad palikti neišdildomą įspūdį mylimajai nėra taip sunku: „Net ir įprastą maistą galima patiekti taip, kad jo skonis ir išvaizda suskambėtų naujai, o gaminimo procesas nebūtų sudėtingas“. Ji siūlo išbandyti įdarytos vištienos krūtinėlės receptą, kurį gaminat neteks klaidžioti kulinarijos labirintais.

Jums reikės: 2 vištos krūtinėlių be odos ir kaulų, 100 g fetos sūrio, 2 saujų mažų špinatų lapelių, 4–5 žalios mėtos lapelių, 1 skiltelės česnako, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas. Vištienos krūtinėles nuplaukite, tuomet jas per vidurį horizontaliai įpjaukite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir druska bei įtrinkite smulkintu česnaku.

Dubenyje sutrinkite fetos sūrį, sudėkite špinatus (prieš tai juos nuliekite verdančiu vandeniu), suberkite smulkiai supjaustytus mėtos lapelius ir viską sumaišykite. Gauta mase įdarykite krūtinėles. Tuomet jas pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, kiekvieną atskirai įvyniokite į foliją ir kepkite apie 15 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Praėjus šiam laikui jas atidenkite ir dar pakepkite apie 10 min. Patiekite su virtais ryžiais ir įvairiomis šviežiomis daržovėmis.

Moterys mėgsta būti lepinamos, sulaukti daug dėmesio, todėl net ir paprastas patiekalas su šiek tiek meilės prieskonių gali tapti nuostabiausia dovana gražia Moters dienos proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.