Įdaryti kiaušiniai: išbandykite juos kitaip

Turbūt jau nieko nenustebinsite įdarytais kiaušiniais. Jie dažnai puikuojasi ant stalo: su prabangesniu įdaru tinka šventėms, paprasčiau paruošti – kasdieniams pusryčiams.

Rausvi įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Rausvi įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Avokadais įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Avokadais įdaryti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintė Š.

Mar 8, 2016, 2:08 PM, atnaujinta Mar 8, 2022, 2:16 PM

Bet tikrai neliks abejingų štai tokiems rausviems kiaušiniams. Jie tikrai taps stalo žvaigžde. O svarbiausia – visa tai be jokios chemijos!

Visa paslaptis – išvirti kiaušiniai palaikomi burokėlių marinate, kuris suteikia ne tik spalvą, bet ir skonį.

Iki didžiųjų pavasario švenčių dar yra laiko – išbandykite, ir žinosite, ar šis valgis vertas atsidurti ant jūsų stalo.

Reikės:

  • 8 kiaušinių;
  • 0,5 l stiklainio marinuotų pjaustytų burokėlių (reikės tiktai marinato); 
  • 1 puodelio obuolių acto (arba pusės puodelio, jeigu norite, kad mažiau jaustųsi marinato skonis);
  • 1-2 puodelių vandens;
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus;
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos. 

Įdarui reikės:

  • 3 valgomųjų šaukštų majonezo;
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 2 arbatinių šaukštelių Dižono garstyčių;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • druskos;
  • krapų.

Išvirkite kiaušinius, sumerkite į šaltą vandenį ir nulupkite.

Į stiklinį indą supilkite burokėlių marinatą, supilkite actą ir prieskonius, įpilkite vandens. Į marinatą  atsargiai įleiskite virtus nuluptus kiaušinius. Stebėkite, kad jie visi būtų pilnai panirę. Jeigu trūksta skysčio – įpilkite vandens. 

Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2-3 valandas – tuomet rausvai nusidažys tiktai baltymo paviršius. Kuo ilgiau laikysite, tuo giliau į baltymą įsiskverbs raudonis. Kiaušinius marinate galima laikyti iki poros parų. 

Nudažytus kiaušinius perpjaukite perpus, išimkite trynį ir sumaišykite su kitais ingredientais. Įdarykite kiaušinius, papuoškite krapais.

Kelios idėjos, kuo galima įdaryti kiaušinius

Saulėje džiovintų pomidorų įdaras

Išimkite iš stiklainio keletą saulėje džiovintų aliejuje marinuotų pomidorų ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų kuo daugiau riebalų. 

Trintuvu sutrinkite trynius su grietine (majonezu), įmaišykite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, keletą kaparėlių, rozmarino ir česnakų granulių. Pagal skonį berkite druskos, pipirų ir įdarykite kiaušinių puseles. 

Avokadų ir saulėje džiovintų pomidorų įdaras 

Avokadus sutrinkite su tryniais, berkite smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų, druskos, pipirų, svogūnų laiškų ir įdarykite kiaušinių puseles.

Varškės ir pavasarinių žolelių įdaras 

Sutrinkite varškę su grietine, dėkite trynius, berkite druskos, dėkite skiltelę česnako, galiausiai suberkite kapotų petražolių, krapų ir įdarykite kiaušinių puseles.

Rūkytos šoninės įdaras 

Rūkytą šoninę smulkiai supjaustykite, pakepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu. Sumaišykite su tryniais, druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.