Nepaprastai skanus ir sveikas šildantis daržovių troškinys

Nors žiema jau traukiasi iš kiemų ir gatvių, o gripo epidemija slūgsta, šiltas, skanus maistas vėsiais vakarais yra pats geriausias vaistas nuo ligų ir slogios nuotaikos.

Daržovių troškinys.<br>E.Sinkevičiaus nuotr.
Daržovių troškinys.<br>E.Sinkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Sinkevičius

Mar 9, 2016, 12:45 PM, atnaujinta Mar 8, 2022, 2:15 PM

Šiame straipsnyje aprašysiu, kaip namie išsivirti nepaprastai skanų bei sveiką daržovių troškinį.

6 porcijoms troškinio jums reikės:

  • 1 didelės arba 2 mažų cukinijų;
  • 2 stambių morkų;
  • 2 didelių raudonųjų paprikų;
  • 1 vidutinio aitriojo pipiro;
  • 4 didelių pomidorų;
  • 1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 skardinės konservuotų baltųjų pupelių;
  • 1 česnako galvutės;
  • 2 didelių svogūnų;
  • šlakelio aliejaus;
  • kmynų;
  • druskos;
  • pipirų.

Pasiruošimas užtruks apie 30-40 minučių. Aišku, jei šeimininkausite ne viena(-s), laiko prireiks daug mažiau.

Daržoves nuplaukite. Nulupkite cukiniją bei morkas. Išimkite cukinijos sėklas ir supjaustykite stambiais kubeliais. Morkas perplaukite, pjaustykite griežinėliais. Perpjaukite paprikas, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Taip pat supjaustykite ir pomidorus.

Perpjovę aitrųjų pipirą gražiai išvalykite jo vidų ir susmulkinkite. Nulupkite svogūnus ir česnaką. Svogūną pjaustykite stambiau, česnaką – kuo smulkiau.

Paruoštas daržoves sudėkite į atskirus indelius. Išimtis – česnakas ir svogūnas, juos galite sudėti kartu. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Palikite jas pradžiūti.

Pagaminti troškiniui prireiks apie 40-50 minučių. Visų pirma raskite didelį puodą. Įpilkite į jį šiek tiek aliejaus, pakaitinkite ant mažos liepsnos. Kai aliejus įkais, suberkite svogūną ir česnaką, pakepinkite keletą minučių, kol įgaus gelsvą atspalvį. Tuomet sudėkite morkas, užpilkite apie pusę stiklinės ar stiklinę šalto vandens, kad apsemtų. Pamaišykite. Kai vanduo užvirs, įberkite žiupsnį druskos, kmynų ir pipirų pagal skonį. Sudėkite cukinijos gabalėlius ir įpilkite apie pusę stiklinės vandens.

Virkite ant nedidelės ugnies, nuolat pamaišydami. Kai vanduo užvirs antrąsyk, vėl įberkite prieskonių, tada dėkite paprikas ir aitrųjį pipirą. Jei reikia, galima įpilti dar vandens. Vandeniui vėl užvirus, suberkite dar vieną prieskonių dozę bei pomidorus. Geresniam skoniui rekomenduočiau kartu su pomidorais įdėti ir keletą šaukštų pomidorų padažo.

Vėl užvirkite troškinį, tuomet dar paskaninkite prieskoniais ir sudėkite pupeles. Toliau virkite ant nedidelės ugnies, lėtai pamaišydami, kol patiekalas ims burbuliuoti. Tuomet dar palaikykite ant viryklės penketą minučių ir galite tiekti troškinį į stalą.

Šis troškinys yra ne tik skanus, nesudėtingai paruošiamas bei maistingas, bet ir unikalus tuo, jog kiekvienąsyk jį galima paruošti vis kitaip. Nepatinka cukinija? Galite ją pakeisti bulvėmis ar baklažanu! Trūksta kažko aštresnio? Raudonąsias paprikas pakeiskite žaliosiomis.

Raukotės, nes tokį patiekalą, jūsų galva, galėtų valgyti nebent vegetaras? Jokių problemų, vietoj cukinijos rinkitės kiaulienos ar jautienos faršą. Troškinys suteikia laisvės improvizacijoms ir neabejoju, jog kiekvienas gali šį patiekalą paruošti pagal savo skonį.

Gero apetito!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.