Šįkart išsikepiau duoną, kurios idėja pakankamai smagi. Galima ją pavadinti duona, kuria reikia dalintis. Ją sudaro kelios sukibusios duonelės. Smagu tokią padėti ant stalo, o valgytojai atsiplėšia po gabaliuką.
Šią plėšomą duoną pagardinau česnaku, petražolėmis ir sviestu. Beje, šitos duonos nereikės minkyti.
Ko mums reikės?
Duonai:
- 0,5 kg miltų;
- 1 a.š. sausų mielių;
- 1 a.š. cukraus;
- 1 a.š. druskos;
- 1 1/3 puodelio drungno vandens.
Glazūrai:
- 100 g sviesto;
- 2 česnako skiltelių;
- žiupsnelio druskos;
- šviežių petražolių.
Gaminimas
Duona. Į didelį dubenį sudėti miltus, mieles, druską, cukrų ir išmaišyti. Supilti drungną vandenį ir vėl išmaišyti į vientisą masę, kad neliktų gumuliukų. Uždengti dubenį aliejumi aptepta maistine plėvele. Palikti kambario temperatūroje maždaug 5 valandas. Galima laikyti ir šaldytuve – tokiu atveju tešla gali stovėti net iki 7 dienų.
Glazūra. Puode išlydyti sviestą. Į jį įdėti smulkintą česnaką bei kapotas petražoles ir žiupsnelį druskos. Viską išmaišyti.
Skardą iškloti sviestiniu popieriumi. Šaukštu ar rankomis formuoti iš tešlos teniso dydžio kamuoliukus ir apvolioti juos sviesto glazūroje. Skardoje kamuoliukus išdėlioti vieną šalia kito. Uždengti viską vėl plėvele ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Nuimti plėvelę ir kepti duoną 35 – 45 minučių.
Gero apetito!
Daugiau – „The kitchen I love“