Ingredientai (18 cm skersmens torto formelei)
Pagrindui:
- 12–14 „Oreo“ sausainių (arba kitokių, perteptų kremu);
- 50 g sviesto;
- 90 g grietinėlės;
- 125 g juodojo šokolado.
Baltojo šokolado sluoksniui:
- 225 g baltojo šokolado;
- 360 g grietinėlės;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 3 želatinos lapelių (arba 5 g želatinos);
- 30 ml vandens.
Sausainius dėti į smulkintuvą ir susmulkinti iki miltų.
Sausainių trupinius sumaišyti su ištirpintu sviestu ir iškloti tortinės formą. Padėti į šaldytuvą.
Grietinėlę pakaitinti. Kai pradės virti, nukelti nuo ugnies ir suberti smulkintą šokoladą. Kelias sekundes palaukti ir tada šluotele gerai išplakti iki vientisos masės. Supilti ant sausainių pagrindo ir statyti toliau į šaldytuvą.
Želatiną išbrinkinti vandenyje. Garų vonelėje ištirpinti smulkintą baltąjį šokoladą su 120 g grietinėlės ir gerai išsukti. Leisti šiek tiek praaušti.
Želatinos lapelius išspausti ir sudėjus į 30 ml vandens ištirpinti garų vonelėje. Šią masę iš lėto supilti į baltojo šokolado masę ir viską išsukti.
Likusią grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi iki standumo ir atsargiai sumaišyti su šokolado mase.
Supilti į kepimo formą ir mažiausiai 6 val. arba geriausiai per naktį padėti į šaldytuvą.
Skanaus!
Daugiau – tinklaraštyje „Aguonėlė“