Koldūnų sriuba, už kurią balsuoja visa mūsų šeima

Jau ko ko, bet šios sriubos neplanavau virti – net tokių minčių nebuvo. Atrodė kažkoks nesusipratimas. Bet, kaip sakoma, nespauk į vandenį...

Koldūnų sriuba.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Koldūnų sriuba.<br>O.Kudopčenkės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Mar 11, 2016, 10:44 AM, atnaujinta Mar 7, 2023, 4:21 PM

Koldūnus valgome retai, bet virti jau buvo nusibodę. Todėl ir sugalvojau išbandyti sriubą. Ir žinote, ką? Koldūnai sriuboje man netgi skaniau nei virti. Visa šeima balsavo, kad sriuba tikrai skani ir verta pasidalinti su jumis.

Jei dar nebandėte, pabandykite. Du viename: ir sriuba, ir antras patiekalas.

Reikės:

  • 0.5 pakelio koldūnų;
  • 1 litro vandens ir sultinio kubelio (žinoma, tikras sultinys būtų dar geriau);
  • 1 nedidelės morkos,
  • 1/4 paprikos,
  • 1/4 svogūno,
  • prieskonių sriubai.

Užvirti vandenį, įdėti kubelį sultinio, leisti ištirpti. Sudėti koldūnus. Tada virti juos taip, kaip parašyta ant pakelio.

Keptuvėje pakepinau tarkuotas morkas, smulkintą svogūna ir papriką. Sudėjau į sriubą.

Kai išvirs ir sriuba garuos lėkštėse, įdėkite grietinės, bet mums jos nereikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.