Koldūnus valgome retai, bet virti jau buvo nusibodę. Todėl ir sugalvojau išbandyti sriubą. Ir žinote, ką? Koldūnai sriuboje man netgi skaniau nei virti. Visa šeima balsavo, kad sriuba tikrai skani ir verta pasidalinti su jumis.
Jei dar nebandėte, pabandykite. Du viename: ir sriuba, ir antras patiekalas.
Reikės:
- 0.5 pakelio koldūnų;
- 1 litro vandens ir sultinio kubelio (žinoma, tikras sultinys būtų dar geriau);
- 1 nedidelės morkos,
- 1/4 paprikos,
- 1/4 svogūno,
- prieskonių sriubai.
Užvirti vandenį, įdėti kubelį sultinio, leisti ištirpti. Sudėti koldūnus. Tada virti juos taip, kaip parašyta ant pakelio.
Keptuvėje pakepinau tarkuotas morkas, smulkintą svogūna ir papriką. Sudėjau į sriubą.
Kai išvirs ir sriuba garuos lėkštėse, įdėkite grietinės, bet mums jos nereikėjo.