Iš tų pačių skaniųjų vaflių galima pasidaryti ir tortą. Jam pakaks pusės tešlos normos.
Vaflių tešla
Reikės:
- 200 g sviesto;
- 5 kiaušinių;
- pusės puodelio cukraus (puodelis 250 ml, o jeigu mėgstate labai saldžiai, dėkite daugiau);
- 1 puodelio miltų (matuokite tuo pačiu puodeliu);
- pusės šaukštelio vanilinio cukraus.
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, pilkite atvėsusį sviestą ir po truputį maišydami į masę įsijokite miltus. Tešla turi būti vidutinio tirštumo.
Įkaitiname vaflinę ir dedame po pilną šaukštą tešlos. Nepridėkite per daug, nes išbėgs per šonus. Kepame, kol paruduos. Jeigu norite tiktai vaflių – susukite dar karštus.
Kremas
Reikės (šio kiekio kremo pakaks nedideliam tortukui):
- 500 ml grietinės, 30 proc. riebumo;
- 1 pakelio citrinų skonio želė;
- 3-4 šaukštų cukraus (paragaukite, ir jei trūksta – dėkite daugiau).
Tortukui prireiks maždaug 7-10 vaflių, o jeigu kremo sluoksnius darysite plonesnius, gali prireikti ir daugiau.
Į grietinę supilame želė miltelius ir pastatę ant viryklės kaitiname, kol želė ištirps. Tada dedame cukraus, geriausiai pagal skonį, ir dar truputį pakaitiname, kol cukrus ištirps.
Statome į šaldytuvą stingti. Beveik sustingusį kremą išplakame iki putų.
Kremą sluoksniuojame su vafliais. Kad kraštai būtų gražūs, pasistenkite vaflius dėlioti taip, kad krašteliai liktų be kremo – tuomet atrodys labai gražiai.
Paruoštą dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“