Pyragas su varške ir sutirštintu pienu
Reikės (26 cm skersmens formai)
Trupiniams:
- 2 šaukštų kakavos miltelių;
- 3 šaukštų grietinės;
- saujos smulkintų graikinių riešutų;
- 250 g cukraus (dėjau 100 g, ir užteko);
- 250 g miltų;
- 200 g sviesto;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
Varškės įdarui:
- 1 indelio kondensuoto pieno (dėjau pusę ir 2 šaukštus cukraus);
- 400 g varškės (naudojau 9 proc. riebumo);
- 2 kiaušinių
- dar įdėjau saują razinų, bet nebūtina.
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Formą išklojame kepimo popieriumi. Kombainu arba rankomis maišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą, vanilinį cukrų, grietinę, kol pasidarys trupiniai.
Jeigu tešlą darysite rankomis, tai darykite labai greitai, kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą. O jeigu taip ir atsitiko – ne bėda, dėkite tešlą į šaldytuvą, o vėliau sutarkuokite burokine tarka.
Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame. Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.
Tuo metu pasiruošiame įdarą: sumaišome varškę, sutirštintą pieną ir kiaušinius. Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5–7 min.
Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25–30 min.
Iškepusį gerai atvėsiname. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“