TV gelbėtoja G. Žemaitė pasidalijo skanaus pyrago receptu

Siekdama išlaikyti dailią figūrą, skaisčią odą ir gerą savijautą televizijos „gelbėtoja“ ir dainininkė G.Žemaitė ne tik pluša sporto salėje. Ji daug dėmesio skiria ir mitybai, o sočius ir saldžius patiekalus ruošia artimiesiems bei bičiuliams.

Gerda svečius mėgsta vaišinti pyragu su sutirštintu pienu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gerda svečius mėgsta vaišinti pyragu su sutirštintu pienu.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 18, 2016, 1:01 PM, atnaujinta Mar 19, 2023, 8:04 PM

– Mėgstate suktis virtuvėje?

– Sukiotis virtuvėje man niekada nebuvo pramoga – tam neturėdavau nei noro, nei laiko. Vis dėlto laisvadieniais vis dažniau norisi ką nors paruošti ir dar pasikviesti pietų tėvus, seserį su šeima ar bičiulius.

– Iš motinos ar močiučių perėmėte kokių nors maisto ruošimo paslapčių?

– Senelė, mamos mama, buvo tikra virtuvės meistrė, labai skaniai ruošdavo valgį.

Mama ir sesuo virtuvėje taip pat šaunios. Mama ruošia skanius lietuviškus patiekalus, iš jos perėmiau tobulą vėdarų receptą. Sesuo, vos radusi laisvą minutę, puola išbandyti įmantriausių patiekalų.

– Jums artimesnė tradicinė lietuviška virtuvė ar esate gurmanė, trokštanti paragauti egzotiškų valgių?

– Lietuviška virtuvė man labai patinka, o ypač bulvių patiekalai. Tik valgyti šiuos skanėstus sau leidžiu retai, nes jie labai kaloringi. Mėgstu jūrų gėrybes, meksikietišką ir itališką virtuves. Pastarosios patiekalais taip pat stengiuosi nepiktnaudžiauti, nes juose gausu angliavandenių.

– Receptų knygų turite?

– Turiu lygiai dvi. Vienoje – salotų receptai, kitoje – keptos vištienos.

– O internete naujų receptų dairotės?

– Kai laukdama svečių planuoju kepti bulvių plokštainį arba pyragą, panaršau – ieškau, kuo galima pagardinti. Neseniai aptikau labai skanaus pyrago su sutirštintu pienu receptą. Kepdama nusprendžiau pyragą pagardinti grietinėle ir uogomis.

– Jeigu reikėtų skubiai ką nors paruošti svečiams, kas tai būna?

– Sušiai ir užkandžiai, užsakyti iš artimiausio restorano.

– Esate smagurė ar vietoj deserto mieliau sukirstumėte kepsnį?

– Mėgstu saldumynus, ypač pieninį šokoladą, bet nesu dėl to pamišusi. Mieliau renkuosi mėsą. Man tinka posakis, kad geriausias tortas – dešra.

– Kaip jums pavyksta išlaikyti liekną figūrą?

– Meluočiau sakydama, kad ištisą parą galiu valgyti cepelinus ar įvairius kepinius. Tiesa, iki 30 metų galėjau kirsti kiek noriu, ką noriu ir kada noriu. Nepriaugdavau nė gramo.

Dabar norėdama išlaikyti liekną figūrą turiu paplušėti sporto salėje, taip pat žiūrėti, ką valgau.

Kadangi sporto klube turiu geriausią trenerį Lietuvoje Rinaldą Česnaitį, jis padeda taip susidėlioti mitybos planą, kad jame būtų pakankamai baltymų, šiek tiek mažiau angliavandenių ir daug vitaminų.

Rytais dažniausiai valgau kiaušinius, vėliau – vaisius ar net pyragėlius. Antroje dienos pusėje riboju angliavandenius ir cukrų, o vakarienei dažniausiai renkuosi žuvį su daržovėmis. Paskutinįkart valgau 18 valandą.

Šviežiomis uogomis gardintas pyragas

Reikės: 1 indelio sutirštinto pieno, 4 kiaušinių, 150 g miltų, 50 g sviesto, pusės šaukštelio kepimo miltelių, indelio grietinėlės, šviežių uogų.

Pirmiausia išlydykite sviestą ir kiek pravėsinkite. Tuomet į jį supilkite sutirštintą pieną, sumuškite kiaušinius ir suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

Masę gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepkite 175–180 laipsnių temperatūroje 45 min.

Kai išjungsite orkaitę, pyragą joje palaikykite dar 10 min.

Atvėsusį pyragą papuoškite plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.