Verbų sekmadieniui ji siūlo savo šeimos mėgstamą pyragą. Išbandykite, ir galbūt jis taps ir jūsų mėgstamiausiu.
Pagerintas kopūstų pyragas su grybais
Ingredientai
Tešlai:
100 g šalto sviesto arba margarino;
350 g miltų;
200 ml grietinės;
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
vidutinio dydžio kopūsto galva;
maža morka;
svogūnas;
sauja džiovintų ir išmirkytų grybų;
pora šaukštų sviesto.
Aptepti reikės kiaušinio trynio ir kelių šaukštų pieno.
Gaminame įdarą
Įdarui kopūstą supjaustyti, apibarstyti druska, po 10 minučių nuspausti. Perlieti verdančiu vandeniu.
Keptuvėje išlydyti porą šaukštų sviesto, suberti kapotą svogūną, tarkuotą morką ir apkepti. Dėti išmirkytus, apvirtus ir supjaustytus grybus, kepti keletą minučių. Galiausiai suberti kopūstų masę, dėti druskos ir keletą minučių troškinti nuolat maišant.
Į kopūstų masę galima berti ir tarkuotų virtų kiaušinių. Šiam kiekiui prireiks dviejų-trijų kiaušinių.
Gaminame tešlą
Tešlai sutarkuoti šaltą sviestą arba margariną stambia trintuve. Berti miltus, dėti grietinę, druską ir užminkyti tešlą. Ji turėtų būti lengvai minkoma, ne per kieta. Jeigu ji per minkšta, limpanti, berti miltų, jeigu tešla per kieta – dėti šaukštą grietinės.
Padalinti tešlą į dvi dalis, plonai iškočioti – tešla turi būti vos kelių milimetrų storio. Lakštą tiesti į kepimo popieriumi išklotą ir riebalais išteptą kepimo formą.
Ant lakšto dėti kopūstų įdarą, ant viršaus – antrąjį lakštą. Aptepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu.
Kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
Išėmus iš orkaitės leisti šiek tiek atvėsti, o tuomet – pjaustyti ir skanauti.