Šį tailandietišką troškinį reikia gaminti orkaitėje. Be galo patogu: vakarienę pašaunat prieš pusantros valandos iki sėdant prie stalo, ir galite veikti ką tik panorėję. Nosį, žinoma, maloniai kutens aromatai, sklindantys iš virtuvės, bet tai tik žadins apetitą.
Šiam kariui naudokite žaliąją arba geltonąją kario pastą (šių pastų rasite visuose didžiuosiuose prekybos centruose, ir svarbiausia, kad jos supakuotos labai patogiose pakuotėse – po 70 g. Būtent tiek jums ir prireiks 4 žmonių vakarienei).
Būdami parduotuvėje į krepšelį įsimeskite kokosų pieno indelį (400 ml), citrinžolės stiebą, žuvų padažo. Dar jums reiks rudojo cukraus, kalendrų ir ryžių patiekimui bei vištienos. Štai ir viskas!
Ingredientai:
- 1 pakelis (70 g) geltonojo (arba žaliojo) kario pastos;
- 400 ml kokosų pieno;
- 2 šaukštų žuvų padažo;
- 1 šaukšto rudojo cukraus;
- 1 stiebo citrinžolės;
- apie 1 kg vištienos gabaliukų (su kaulais, su oda);
- druskos, pipirų;
- laimų sulčių.
- Patiekti – ryžių, šviežių kalendrų, aitriųjų paprikų.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Kepimo skardoje sumaišykite kario pastą, kokosų pieną, žuvies padažą, suberkite cukrų, laimo lapus, citrinžolę (ją lengvai sutraiškykite, kad geriau atsiskleistų skonis).
Vištieną apibarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir išdėliokite į kepimo indą, sumerkdami į padažą. Uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę 1 valandai.
Nuimkite aliuminio foliją, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 C, kepkite dar 40 minučių, kol vištiena apskrus ir bus visiškai minkšta.
Išimkite iš orkaitės, apšlakstykite laimų sultimis.
Patiekite su virtais ryžiais, pabarstę kalendros lapeliais ir aitriosiomis paprikomis, jei pageidaujate.
Šaltinis – nidosreceptai.lt