Avokadų majonezas primena tikrą, bet yra daug sveikesnis

Kai norisi saulės, šviesos, žalumos, visa tai į virtuvę prišaukti padės žalias ir maistingas avokadas, kuris tarp gero maisto mėgėjų jau spėjo užsitarnauti puikią reputaciją.

Avokadų majonezas ir padažas salotoms.
Avokadų majonezas ir padažas salotoms.
Kulinarinių knygų autorė R.Ničajienė (dešinėje) ir dietistė T.Eroglu ragina per šventes gaminti patiekalus su avokadais.
Kulinarinių knygų autorė R.Ničajienė (dešinėje) ir dietistė T.Eroglu ragina per šventes gaminti patiekalus su avokadais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 4:08 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 11:05 AM

Jį žalesniems, sveikesniems ir maistingesniems patiekalams rekomenduoja kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė bei dietistė Toma Eroglu.

Kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė pataria vietoje tradicinio majonezo, be kurio neįsivaizduojami velykiniai patiekalai, naudoti avokadų majonezą ir salotų padažą.

Avokadų majonezas pagaminamas per akimirksnį. Jis savo skoniu tikrai primena majonezą ir naudojamas kaip tradicinio majonezo pakaitalas, bet yra daug sveikesnis ir ne toks riebus kaip tikrasis. Juo skanu gardinti virtus kiaušinius, vietoj sviesto ar riebaus majonezo aptepti duoną ruošiant sumuštinį.

Tuo tarpu majonezinį salotų padažą tinkamai pakeis avokadų ir graikinio jogurto padažas. Jo skonis primena majonezo ir grietinės padažą, dažniausiai naudojamą salotoms gardinti, tik šis ne toks riebus ir pavasarį pranašaujančios žalsvos spalvos. Su juo įdaryti kiaušiniai, balta mišrainė bus daug sveikesni ir maistingesni.

Svarbu naudoti tik gerai sunokusius avokadus. Jie greičiau sunoks įdėti į popierinį maišelį kartu su obuoliais. Taip laikomi avokadai bus tinkami naudoti jau po vienos ar kelių dienų.

Avokadų majonezas 

Reikės:

  • 2 sunokusių avokadų;
  • 2 šaukštų šaltai spausto alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų citrinų sulčių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Sunokusius avokadus perpjaukite pusiau, išimkite iš jų kauliukus, šaukštu išskaptuokite jų minkštimą ir apipilkite citrinų sultimis.

Trintuvu avokadus sutrinkite į vientisą masę, įpilkite alyvuogių aliejaus, česnakų spaustuvu spauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir maltų pipirų ir dar kiek patrinkite, kad išeitų vientisas, į tirštą majonezą panašus padažas. Paruoštą avokadų majonezą galite valgyti iš karto arba kelias paras laikykite šaldytuve. 

Avokadų padažas

Reikės:

  • 1 stiklinės graikinio jogurto;
  • 2 sunokusių avokadų;
  • pusės žaliosios citrinos sulčių;
  • 2 česnako skiltelių;
  • ryšulėlio pirmųjų pavasario žalumynų: svogūnų laiškų, petražolių, krapų;
  • jūros druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Avokadų ir jogurto salotų padažą pagaminsite avokadų minkštimą trintuvu sutrynę su graikiniu jogurtu, žaliųjų citrinų sultimis ir pirmaisiais pavasario žalumynais. Kai padažas taps vientisas, jį gardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Tokį padažą galite naudoti iš karto arba kelias dienas laikyti šaldytuve, kol prireiks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.