Itališkos Velykos: sužavėkite svečius mažomis picomis

Italai nebūtų italai, jeigu per šventes ant jų stalo nesipuokuotų pica. Šis tradicinis patiekalas kuo puikiausiai tinka ir per Velykas – tiesa, Lietuvoje gyvenantis italas virtuvės žinovas Gianas Luca Demarco siūlo kepti mažas picas. Laukiate būrio svečių? Tai bus puikiausias užkandis.   

Mažos picos.
Mažos picos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 31, 2017, 11:54 PM

Tą pačią tešlą galite naudoti ir įprastai picai kepti. 

Mažytės picos

Reikės:

500 g miltų,

žiupsnelio druskos,

50 g mielių,

100 g šilto vandens,

3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus,

pomidorų padažo,

raudonėlių.

Į miltus suberkite druską ir įpilkite aliejaus. Viską išmaišykite.

Mieles įberkite į šiltą vandenį, gerai išmaišykite ir supilkite į miltus. Galima tešlą maišyti virtuviniu kombainu arba minkyti rankomis.

Padėkite tešlą ant lentelės ir suformuokite rutulį. Tešlą įdėkite į dubenėlį ir uždenkite plėvele. Kiek palaukę, tešlą iškočiokite ir išpjaukite mažus apskritimus. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje ir leiskite dar šiek tiek pakilti.

Aptepkite pomidorų padažu, pabarstykite susmulkintais raudonėliais ir kepkite 30 min. 200 °C orkaitėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.