Turbūt kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą netikro zuikio receptą, kurį galima pritaikyti ir šventėms. Patiekite šiek tiek įmantriau, ir seniai pažįstamas valgis taps šventiniu!
Reikės:
- 1 kg smulkintos kiaulienos;
- 2 svogūnų;
- 2 kiaušinių trynių;
- nepilnos stiklinės džiūvėsėlių;
- nepilnos stiklinės pieno;
- prieskoninių žolelių;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 8 virtų kiaušinių.
Tešlai reikės:
- 170 g miltų;
- 75 g sviesto;
- 1 kiaušinio trynio;
- 2 šaukštų šalto vandens.
Pirmiausia paruoškite tešlą: sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, dėkite trynį, įpilkite šalto vandens ir užminkykite. Padėkite tešlą šaltai.
Džiūvėsėlius užpilkite pienu, dėkite smulkintą mėsą, pakepintus susmulkintus svogūnus, prieskonius, kiaušinių trynius ir išmaišykite.
Tešlą iškočiokite ir išpjaukite aštuonias juosteles-trikampius.
Formą, skirtą keksams kepti (su skyle viduryje, atsegamais kraštais), ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais.
Vienodu atstumu išdėliokite tešlos juosteles – storiausią trikampio dalį dėkite ant dugno, juosteles užkabinkite ant formos krašto, kad galėtumėte sudėti maltą mėsą. Pusę jos dėkite į formą, formuokite žiedą.
Vienodu atstumu išdėliokite nuluptus virtus kiaušinius, uždenkite juos likusia mėsa. Suformuokite paviršių, pakraščius priplokite, kad mėsa primintų žiedą.
Užlenkite likusias tešlos juosteles, kad jos apgaubtų mėsą.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
Kepkite 45–50 minučių. Iš formos išimkite tik ataušusį.