Skaniausi Velykų pietūs: vyne troškinta triušiena

Velykų pietūs turi būti lengvai pagaminami ir neapsunkinantys skrandžio. Todėl italas Gianas Luca Demarco siūlo paprastą išeitį – troškintą triušieną.

Triušiena vyno padaže.<br>123rf nuotr.
Triušiena vyno padaže.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 9:23 AM, atnaujinta May 31, 2017, 3:35 PM

Troškintas triušis

Ingredientai:

skiltelė česnako,

ypač tyro alyvuogių aliejaus,

500 g vyšninių pomidoriukų,

1 kg triušio,

stiklinė baltojo sauso vyno,

pagal skonį – rozmarinų, čiobrelių, baziliko lapelių, aitriųjų paprikų, žiupsnelis druskos.

Į puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įmeskite skiltelę česnako su lukštu. Įkaitus aliejui, įdėkite triušį. Kol triušis kepa, pomidoriukus supjaustykite į 4 dalis.

Šiek tiek apkepus triušiui, išimkite česnaką ir pamažinkite ugnį. Įpilkite vyno ir suberkite pomidoriukus. Patroškinkite triušį su rozmarinais, čiobreliais ir bazilikais (pagal skonį). Viską iš lėto maišykite, įberkite druskos. Padidinkite ugnį ir uždenkite.

Pagal skonį įberkite aitriųjų paprikų. Viską troškinkite apie 1 valandą.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“