Šokoladinis tortas su avokadų kremu – netikėtai gaivus

Velykos neįsivaizduojamos be šokoladinių kiaušinių, šokoladinių zuikių ir šokoladinių tortų. Mėgstantiems naujoves kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė pataria išsikepti visai kitokį, bet skanų šokoladinį tortą su avokadais.  

Šokoladinis tortas su avokadų kremu.
Šokoladinis tortas su avokadų kremu.
Kulinarinių knygų autorė R.Ničajienė (dešinėje) ir dietistė T.Eroglu siūlo Velykas paįvairinti avokadais.
Kulinarinių knygų autorė R.Ničajienė (dešinėje) ir dietistė T.Eroglu siūlo Velykas paįvairinti avokadais.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 25, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 31, 2017, 3:18 PM

Šį vaisių žalesniems, sveikesniems ir maistingesniems Šv. Velykų patiekalams rekomenduoja ir dietistė Toma Eroglu. 

Torto biskvitui R. Ničajienė vietoj įprastų kvietinių miltų rekomenduoja naudoti ryžių miltus, o į šokoladinį torto kremą vietoj plaktos grietinėlės įmaišyti trintų avokadų. Tortas bus šokoladinis, bet visai ne per saldus ir netgi gaivus.

Šokoladinis tortas su avokadais (be glitimo, be laktozės)

Ingredientai 24 cm skersmens torto formai

Torto pagrindui reikės:

6 kiaušinių;

1 stiklinės rudojo cukraus;

6 šaukštų tamsios kakavos;

1 stiklinės ryžių miltų;

1 apelsino sulčių pagrindams sulieti.

Kremui:

200 g juodojo šokolado;

0,5 stiklinės kokosų pieno;   2 sunokusių avokadų;

2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų.

Glajui:

100 g juodojo šokolado;

6 šaukštų kokosų pieno;   mačos (japoniškos žaliosios arbatos) papuošti.

Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų.

Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos. Tris kiaušinius labai gerai, t.y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase.

Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų. Prieš nešdami į stalą, tortą per sietelį apibarstykite mača.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.