Jeigu bandelių lieka, kitą dieną nešuosi jų į darbą pietums, bet dažniausiai jau pirmąjį vakarą nelieka nė vienos bandelės – tiktai skanus kvapas namuose, pilnas pilvas ir geri prisiminimai“, – teigė mūsų skaitytoja Alvyda Paunksnienė.
Savo bandelių receptą pasiūliusi moteris pataria jas pirmiausia išbandyti, o jeigu jums patiks, iškart kepti iš dvigubos tešlos porcijos.
Tešlai reikės:
- 250 g miltų;
- 15 g šviežių mielių;
- 125 g šilto pieno;
- 50 g cukraus;
- 35 ml augalinio aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
- 250 g varškės;
- 3 šaukštų cukraus;
- kiaušinio trynio.
Kaip gaminti
Mieles ištrinkite su šaukštu šilto pieno, kol suputos. Įmaišykite šaukštą cukraus.
Likusį cukrų, miltus, druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų, mieles ir užminkykite tešlą. Minkykite maždaug 10 minučių, o po to dėkite tešlą į dubenėlį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.
Per tą laiką pasiruoškite įdarą: varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Jeigu norite, įmaišykite razinų ar džemo.
Kai tešla pakils, padalinkite ją į 8 vienodus gabalėlius, formuokite rutuliukus ir juos lengvai suplokite. Centre įspauskite duobutę (pavyzdžiui, mažos stiklinės dugnu), įdėkite varškės įdaro ir palikite dar pakilti 20 minučių.
Aptepkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių. Iškeptas apibarstykite cukraus pudra.