2 skardinės konservuotų pomidorų;
1 didelis svogūnas;
3 saliero stiebai;
300 ml daržovių ar vištienos sultinio;
3 skiltelės česnako;
alyvuogių aliejaus daržovėms kepti;
1-2 šaukštai pomidorų pastos;
druskos ir pipirų;
1 šaukštas cukraus;
šiek tiek džiovintų bazilikų ir/ar raudonėlių.
Gaminimo eiga
Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų. Apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, beriame česnaką ir dedame pomidorų pastą. Pakepame 2-3 minutes.
Tada suverčiame konservuotus pomidorus, pilame sultinį ir įdedame apie 1 šaukštą cukraus.
Uždengiame ir leidžiame pavirti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Į išvirusią sriubą beriame prieskonines žoleles ir sutriname rankiniu trintuvu.
Paruoštą sriubą patiekiame su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.
Skanaus.
Šaltinis - maistokeliones.lt