Italija jūsų virtuvėje: trinta pomidorų sriuba

Ingredientai 4 porcijoms:

Trinta itališka pomidorų sriuba.<br>Nuotr. iš maistokeliones.lt
Trinta itališka pomidorų sriuba.<br>Nuotr. iš maistokeliones.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Janavičius (maistokeliones.lt)

Apr 4, 2016, 11:25 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:49 PM

2 skardinės konservuotų pomidorų;

1 didelis svogūnas;

3 saliero stiebai;

300 ml daržovių ar vištienos sultinio;

3 skiltelės česnako;

alyvuogių aliejaus daržovėms kepti;

1-2 šaukštai pomidorų pastos;

druskos ir pipirų;

1 šaukštas cukraus;

šiek tiek džiovintų bazilikų ir/ar raudonėlių.

Gaminimo eiga

Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų. Apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, beriame česnaką ir dedame pomidorų pastą. Pakepame 2-3 minutes.

Tada suverčiame konservuotus pomidorus, pilame sultinį ir įdedame apie 1 šaukštą cukraus.

Uždengiame ir leidžiame pavirti ant nedidelės ugnies apie 15 min. Į išvirusią sriubą beriame prieskonines žoleles ir sutriname rankiniu trintuvu.

Paruoštą sriubą patiekiame su sūriu, skrebučiais, grietinėle ar pesto padažu.

Skanaus.

Šaltinis - maistokeliones.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti