Pagaminamas labai lengvai ir greitai.
Šio skanėsto „vinis“ – nuostabusis glajus, kuris yra daug skanesnis nei paprastai išlydytas ir užpiltas šokoladas. Nepatingėkite jo pasiruošti.
Varškės ir sausainių tortas
Reikalingi produktai
Tortui:
- 2-3 pakeliai „Selga“ klasikinių sausainių;
- 3 pakeliai po 180 g riebesnės varškės;
- 200 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- nutarkuota citrinos žievelė be baltosios dalies;
- pusės citrinos sultys;
- galite įdėti razinų.
Glajui:
- 1,5 šaukšto sviesto;
- 2,5 šaukšto cukraus pudros;
- 1,5 šaukšto kakavos miltelių;
- 2 šaukštai riebios grietinės.
Kaip gaminti
Sviestą su cukrumi sutriname iki vientisos masės. Geriausiai tai padaryti trintuvu. Į gautą masę sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname. Nutarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis. Jeigu dėsite razinas, prieš tai pamirkykite.
Pasirinkite formą. Galite rinktis pailgą ar apvalią – nėra skirtumo. Jeigu norite, kad tortą sudarytų daugiau sluoksnių, jį gaminkite iš 3 pakelių sausainių. Nemėgstu sausų tortų, todėl dėjau storesnį varškės sluoksnį.
Pasirinktoje formoje išdėliokite sausainius, dėkite sluoksnį varškės kremo, išlyginkite ir uždenkite kita eile sausainių. Antrą kartą atlikite tą patį. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių. Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną gaminame glajų
Svietą ištirpiname, dedame cukraus pudrą, kakavą ir grietinę. Masę maišome iki neliks gumuliukų. Paruoštu glajumi aptepame torto viršų ir šonus.
Kaip puošti toliau – jūsų fantazija. Skanaus!
Šaltinis – „Skanu, gražu ir su meile... Rita“
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 6 dieną.