Garuose virtos kiniškos bandelės su saldžiu kiaulienos įdaru

Kinijoje ir kitose Tolimųjų Rytų šalyse garuose virtos bandelės dažniausiai patiekiamos pusryčiams. Jos taip pat – labai patogus užkandis, valgomas rankomis pakeliui į darbą ar mokyklą. Gaminamos su mėsos arba vegetariškais įdarais, garuose virtos bandelės – tipiškas kinų maistas. Jį pasigaminti labai paprasta, tik jums prireiks garų puodo.

Garuose virtos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Garuose virtos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Mėsos įdarą ilgai troškinkite ant lėtos ugnies.<br>N.Degutienės nuotr.
Mėsos įdarą ilgai troškinkite ant lėtos ugnies.<br>N.Degutienės nuotr.
Suformuotos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Suformuotos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Garuose virtos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Garuose virtos bandelės.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Apr 7, 2016, 2:27 PM, atnaujinta Apr 4, 2022, 10:52 AM

Kiniškas bandeles su įdarais ir be jų valgykite vienas, padažytas į mėgstamą padažą arba su kitais patiekalais vietoje duonos. 

Jei nuspręsite bandeles gaminti su saldžiu kiaulienos įdaru, pasirinkite gabalėlį kiaulienos mentės, nes lėtai išsitroškinusi žemoje temperatūroje mėsa bus minkšta ir sultinga. Bandelėms virti tiks bambukinis garų puodas, tačiau jei tokio neturite, virkite tradiciniame garų puode. O jei norite pagaminti iškart didesnį kiekį bandelių, kepkite jas garinėje orkaitėje! Be galo patogu ir greita.

Garuose virtos kiniškos bandelės su saldžiu kiaulienos įdaru

Tešlai:

  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 250 ml šilto vandens;
  • 2 šaukšteliai sausų mielių;
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 450 g miltų.

Kiaulienos įdarui:

  • 250 g kiaulienos;
  • 2 šaukštai saldaus sojos ir česnakų padažo („Santa Maria“);
  • 2 šaukštai baltojo vyno;
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • 1/2 šaukštelio kiniško penkių prieskonių mišinio;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Kiaulienos įdaro gaminimas

Kiaulieną supjaustykite plonomis juostelėmis (1 cm storio). Sumaišykite visus likusius ingredientus ir iš jų pasigaminkite marinatą. Sumerkite kiaulienos gabalėlius į marinatą ir palikite pasimarinuoti kelias valandas (arba geriausia – per naktį šaldytuve).

Išimkite kiaulienos gabalėlius iš marinato (tik marinato neišpilkite!). Nusausinkite mėsą popieriniais rankšluosčiais. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir jame apkepinkite iš abiejų pusių mėsą, kol ši gerai apskrus. Išėmę iškeptą mėsą sudėkite į puodą (kuris tinkamas dėti į orkaitę). Į karštą keptuvę, kurioje kepė mėsa, įpilkite 3-4 šaukštus vandens ir pagramdykite prikepusį marinatą, tada vandenį supilkite į puodą su mėsa. Ten pat supilkite ir marinatą, kuriame marinavosi mėsa.

Įdėkite uždengtą puodą į orkaitę ir nustatykite 140 C temperatūrą. Troškinkite kiaulieną apie 2 valandas. Nuolat patikrinkite, ar neišgaravo skystis. Jei matote, kad mėsa sausa, įpilkite šlakelį vandens.

Išimkite puodą iš orkaitės ir šakute paplėšykite kiaulieną, kad jos masė tiktų įdarui (arba pasmulkinkite peiliu).

Bandelių gaminimas

Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje, tada ant viršaus plonu sluoksniu per visą vandens plotą suberkite mieles ir palikite 15 minučių, kad masė suputotų.

Į dubenį arba elektrinio kombaino indą sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį bei aliejų ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą.

Iš tešlos suformuokite rutulį ir jį įdėkite į dubenį, kurį uždengę palikite šiltoje vietoje valandai arba ilgiau, kol tešlos masė padvigubės.

Iš pergamentinio popieriaus iškirpkite 20 nedidelių kvadratėlių, ant kurių dėsite bandeles.

Iš tešlos suformuokite ilgą cilindrą, jį padalinkite į 20 vienodo dydžio gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suvoliokite į rutuliuką, tada tą rutuliuką suplokite į plokščią apskritimą. Į vidurį dėkite paruošto kiaulienos įdaro ir, sulipdę kraštelius, vėl suformuokite rutuliuką. Taip suformuotą bandelę dėkite ant pergamentinio popieriaus kvadratėlio ir rikiuokite į skardą ar ant padėklo.

Kai padarysite visas bandeles, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paaugtų.

Iškilusias bandeles dėkite su visais popierėliais į perforuotą kepimo skardą ir kepkite 20 minučių garų orkaitėje arba virkite garų puode, uždengę dangčiu.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.