„Turiu didžiulį hobį – gaminti. Pasisekė, kad ir mama puikiai ruošia įvairius skanėstus, tad nuo vaikystės domiuosi ir bandau išmokti kuo daugiau.
Dabar šeimyną ir draugus desertais stebinu aš. Turbūt jau penkerius metus Mamos dienos proga mamą stebinu maskarponės sūrio tortu, kuris jau tapo tradiciniu šios šventės atributu ir kasmet būna vis skanesnis“, – rašo Diana.
Pabandykite šį skanėstą pasigaminti ir jūs!
Maskarponės sūrio tortas
Reikės:
- 150 gramų miltų;
- 120 g sviesto;
- 4 kiaušinių;
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- 120 g cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- 450 g maskarponės sūrio;
- 100 g jogurto;
- 50 g cukraus pudros;
- plytelės baltojo šokolado;
- plytelės juodojo šokolado.
Gaminimo eiga
Pirmiausia kepame biskvitą: kiaušinius išsukame su cukrumi ir sviestu. Supilame miltų ir kepimo miltelių mišinį, įberiame druską.
Tešlą pilame į norimą kepimo formą ir kepame 180 C temperatūroje 25 – 30 minučių.
Kol kepa biskvitas, ruošiame sūrio kremą. Maskarponės sūrį suplakame su cukrumi ir jogurtu. Ant iškepto ataušusio biskvito pilame maskarponės kremą ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.
Sustingusį tortą apliejame glajumi.
Glajų pasigaminame iš ištirpdyto balto šokolado su trupučiu sviesto, galima įpilti maistinių dažų.
Iš juodojo šokolado pasigaminame raštus: ištirpiname juodąjį šokoladą ir ant kepimo popieriaus išliejame norimą raštą. Sustingusį šokoladinį raštą uždedame ant torto.